Horstman: ‘Eerder topwedstrijd gespeeld’

| 16-02-2017

“Je ziet, nu de tweede competitiehelft is begonnen, dat teams zich meer op ons in gaan stellen. Maar uit bij Go Ahead hebben we al een topwedstrijd gespeeld.” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Dennis Horstman, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen Go Ahead Kampen. De Kampenaren komen tot dusver niet verder dan een teleurstellende negende plaats.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum kwam fenomenaal uit de winterstop. Vorige week werd de wedstrijd van de Zwollenaren afgelast, maar een week eerder gingen zij flink tekeer. Op bezoek bij KHC, toch een angstgegner, werd met maar liefst 1-7 gewonnen. Berkum strafte de vele fouten van de thuisclub keihard af en behield zodoende ook nog eens de koppositie in de eerste klasse D. De ploeg heeft op dit moment vier punten meer dan achtervolger WHC, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Horstman kijkt in ieder geval uit naar het duel met Go Ahead. “De ploegen weten nu waar wij gevaarlijk zijn. Go Ahead heeft wel een ploeg die graag zelf vanuit balbezit wil spelen”, geeft hij aan.

Tegenstander Go Ahead Kampen deed vorig jaar nog tot op de laatste speeldag mee om het kampioenschap, maar is nu onderin de middenmoot te vinden. Van de laatste vijf duels gingen er drie verloren, terwijl de laatst gespeelde wedstrijd wel werd gewonnen. Op bezoek bij laagvlieger Vroomshoopse Boys werd het 0-1, waardoor Go Ahead nu op een negende plaats staat. De wedstrijd tussen Berkum en Go Ahead begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws