‘Hopelijk halen we volgend jaar mijlpaal’

| 28-03-2013

In de Calohal op Hogeschool Windesheim wordt zaterdag 30 maart de derde editie van het Badminton Toernooi Zwolle gehouden. Mocht de tweede editie zich al verheugen op een deelnamestijging van ruim twintig procent, ook in 2013 is het aantal te spelen partijen toegenomen. “We hadden vooraf op meer dan honderd deelnemers ingezet, dat is helaas niet gelukt”, zegt Gerrit van Assen.

Ondanks het niet halen van een honderdtal deelnemers, is het aantal partijen ten opzichte van vorig jaar wel gestegen. “Er is door deelnemers gemiddeld op meer onderdelen ingeschreven, waardoor we toch een stijging van het aantal partijen zien”, stelt Van Assen, die het niet halen van de honderd deelnemers vooral wijt aan de paasdagen. “We moesten noodgedwongen uitwijken naar een andere datum in het paasweekend. Hierdoor hebben we hoogstwaarschijnlijk de mijlpaal van honderd deelnemers niet weten te halen, maar we hebben goede hoop dat het volgend jaar wel gaat lukken.”

Het toernooi begint zaterdag om 9.00 uur en wordt gespeeld in de grote sportzaal van de Calo. “Het toernooi staat open voor leden van alle Zwolse badmintonverenigingen. Of je nou competitie of recreatief speelt, jeugd of volwassen, dat maakt niet uit. Iedereen kon zich inschrijven”, aldus Van Assen. “In voorgaande jaren is de combinatie van diversiteit aan wedstrijden, de diversiteit tussen jong en oud en de indeling op sterkteniveaus als erg succesvol ervaren. Mede daarom gaan we ook in ieder geval dit jaar met deze formule door.” Geïnteresseerden kunnen zaterdag vanaf de tribune een kijkje nemen bij het toernooi, de toegang is gedurende de hele dag gratis.

Badminton, Calohal, Badminton Toernooi Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws