Hoogste punt clubhuis HC Zwolle bereikt

| 28-06-2012

De herinrichting van sportpark Het Hoge Laar in Zwolle is al een tijd in volle gang. In aanwezigheid van wethouder Gerrit Piek is de grootschalige herontwikkeling van het sportpark in de Overijsselse hoofdstad officieel in gang gezet en nu is ook het hoogste punt bereikt van het nieuwe clubgebouw van fusievereniging Hockey Club Zwolle.

De verwachting is dat in september zowel het nieuwe clubgebouw als de nieuwe sportvelden in gebruik kunnen worden genomen. Op sportpark Het Hoge Laar kan Hockey Club Zwolle vanaf komend seizoen op een centrale locatie sportief en sociaal invulling geven aan de fusie. Het nieuwe sportcomplex vergt een gemeentelijke investering van ruim drie miljoen euro, waarbij de nieuwe hockeyclub zelf ook investeert in de nieuwe accommodatie. De gemeente staat garant voor die bijdrage.

Er worden op het Hoge Laar 2,5 waterkunstgrasvelden aangelegd en vier zand ingestrooide kunstgrashockeyvelden. Daardoor ontstaat één van de grotere hockeycomplexen van heel Nederland, inclusief LED-verlichting. Voor de voetbalverenigingen op het complex wordt een derde veld gerealiseerd, eveneens met duurzame verlichting. Hierbij blijft het echter niet bij, want de gemeenteraad stelt binnenkort nog meer aanvullende verbeteringen voor aan burgemeester en wethouders. HFC Storica, Ulu Spor en Dieze West spelen op Het Hoge Laar.

Gemeente Zwolle, Wethouder Gerrit Piek, Sportpark Het Hoge Laar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws