Hoofdtrainer Henco Pullen langer bij Sparta

| 2 Maanden geleden.

Henco Pullen is ook komend seizoen hoofdtrainer van korfbalvereniging Sparta. Hij verlengt zijn contract voor één jaar, met een optie op een tweede jaar. De trotse koploper in de landelijke overgangsklasse heeft daarmee de gewenste trainersstaf voor volgend seizoen rond, want alle selectietrainers zijn ook volgend jaar actief bij de Zwolse club.

© Jan Burgman Fotografie

Al sinds december waren de beleidsmakers van Sparta in gesprek met de 37-jarige korfbaltrainer. Pullen, die aan zijn derde seizoen bezig is, heeft goed nagedacht over zijn beslissing en uiteindelijk dus besloten om te blijven. Hij ziet dat Sparta in een ontwikkeling zit die hem aanstaat en de klik met de spelersgroep en de collega-trainers is heel goed. De spelersgroep blijft - zoals het zich nu laat aanzien - grotendeels intact. Na diverse individuele gesprekken en groepsgesprekken heeft bijna iedereen gekozen om door te gaan en bovendien een stap extra te zetten in trainingsarbeid. De selectie gaat aankomend seizoen vier uur per week trainen in plaats van de huidige drie uur.

Verder blijft Kars Menkveld aan de selectie verbonden als fysiotherapeut en core stability trainer. Hij ziet de groep nu al enige jaren groeien en is ook enthousiast over het aanblijven van Pullen: “Henco heeft de selectie echt veranderd op korfbalgebied. De focus is meer komen te liggen op de persoonlijke ontwikkeling en het spelen van een duidelijk en doelgericht korfbalspel.” Ook over zijn eigen rol is Menkveld tevreden: “Ik hou me bezig met het voorkomen van blessures met de core stability training. En mocht een speler toch met een blessure kampen, dan bedenken we daarvoor een aangepaste training. We luisteren hierin goed naar elkaar.”

Kars Menkveld (links) en Henco Pullen - © Jan Burgman Fotografie

Volgens Menkveld zit Sparta nog niet aan haar plafond. “We staan er goed voor. We hebben een goede selectie en een passende wedstrijd- en trainingsaanpak. Hierdoor is er zeker nog verdere groei mogelijk en kunnen we zeker in de top van de overgangsklasse blijven meedraaien. Maar wellicht is ook een stap naar boven, naar de hoofdklasse, mogelijk. Dat zou dit seizoen al kunnen gebeuren of in de komende seizoenen.”

“De potentie van de stad Zwolle, de aantrekkingskracht van spelen in de top van de overgangsklasse of zelfs de hoofdklasse en de plek van ons sportcomplex in Stadshagen moeten ons uiteindelijk tot een stabiele topclub binnen de regio kunnen maken. Een gezonde mix van eigen spelers en spelers van buitenaf is daarbij het streven”, aldus Kars Menkveld, die tot slot nog een verbeterpunt benoemt. “We trainen nu over verschillende zalen en daardoor is het lastig om spelers ook training te laten geven en daarna ook nog op tijd te begeleiden. Als we met alle teams, inclusief de jeugdploegen, naar één zaal kunnen zoals de nieuwe WRZV-hallen, dan hebben we het echt goed voor elkaar.”

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws