Hoofdklasses WRZV boordevol spanning

| 17-05-2018

In de hoofdklasses van de WRZV-zaalcompetities wordt nog volop gestreden om de titels. In de hoofdklasse B wisselen FC Hummel en KPS Steigerbouw het stuivertje af, terwijl in de hoofdklasse A het gevecht tussen Gebroeders Postma en Tabonon Sportschool nog steeds niet beslist is.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de hoofdklasse A kwamen beide titelkandidaten deze week in actie en er werd geen fout gemaakt. Tabonon Sportschool wist het lager geklasseerde HubTo met 11-5 te verslaan, terwijl Postma met 8-4 won van Diaspora. Zodoende komt het aan op de laatste speelronde, waarin de kemphanen het in een absolute finale tegen elkaar opnemen. De hoofdklasse B heeft op dit moment FC Hummel als leider, want die ploeg nam, na een 4-1 zege op De Belgische Keizer 2, het stokje over van KPS Steigerbouw. De steigerbouwers konden ditmaal niet in actie komen, aangezien de spelers naar Almere moesten voor het opbouwen van steigers voor de finale in de play-offs tussen Almere City en De Graafschap. Zodoende blijft de spanning aan.

In de eerste klasse A liep kampioen LPB '17 tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aan, aangezien Ballin met 3-4 wist te winnen. Kjelvik SVI ging met 11-4 langs Old Stars United, terwijl Exact Software degradeerde. Exact Software ging met 1-5 onderuit tegen ZVV Present en daardoor daalde de ploeg af naar de tweede klasse. In de eerste klasse C zijn de prijzen zo'n beetje verdeeld. Alleen aan de strijd om de tweede periode doen nog meerdere ploegen mee, waaronder Jan Groen en Kameroen. Jan Groen won met 5-3 van Salverda Bouw en Kameroen versloeg Neptunes '12 met 11-2.

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws