Holtenbroek nieuw domein hardlopers

| 18-03-2015

Zwolle is vanaf mei 2015 opnieuw een hardloopwedstrijd rijker. Atletiekvereniging PEC 1910, SportService Zwolle, Run2Day, Travers en organisator Ben van Boven hebben de handen ineen geslagen om op zaterdag 30 mei de sprintwedstrijd ‘de snelste van de klas’ op poten te zetten. “Dat is tijdens het wijkfestival van Holtenbroek. Ons initiatief werd met enthousiasme ontvangen”, vertelt Van Boven.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Aalandenloop, de AsRENdorp, de Berkumloop en uiteraard de Scania Zwolse Halve Marathon. Zomaar een rijtje Zwolse hardloopevenementen. De hardloopwedstrijden in Zwolle winnen de laatste jaren explosief aan populariteit, maar de echte sprinters kwamen nog niet aan hun trekken. Kwamen, want in mei kunnen ook zij aan de bak. Ben van Boven en atletiekvereniging AV PEC 1910 organiseren tijdens het wijkfestival Holtenbroek een sprintevenement. “Je merkt dat de mensen veel minder bekend zijn met baanatletiek. Daarom heb ik in samenspraak met PEC besloten om de baan naar de straat te halen. Een 100 meter sprint op asfalt, zodat de mensen kennis kunnen maken met deze tak van sport”, legt Van Boven uit.

Het nieuwe evenement lijkt op het juiste moment te komen. Met Dafne Schippers heeft de atletiek in Nederland een wereldtopper in huis en mede daardoor ligt groei van de sport voor de hand. “Dat helpt natuurlijk lekker mee”, weet Van Boven. De organisator richt zijn blik in eerste instantie op scholieren. “Dat doen we onder de noemer ‘de snelste van de klas’. Het gaan om scholieren van groep acht tot en met het voortgezet onderwijs. Er is voor een kind niets leuker dan de beste van de klas te zijn. Mede daarom hebben we voor deze opzet gekozen. Hopelijk geven de kinderen zich met de hele klas op. Dat zou het leukste zijn.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Uiteindelijk is het fonkelnieuwe sprintevenement niet alleen toegankelijk voor scholieren. Volwassenen, opa’s, oma’s, niemand wordt deelname ontzegd. “Laagdrempelig, daar gaat het om. Het is niet zo dat volwassenen alleen mogen toekijken. Maar de focus ligt voor mij wel op de scholieren.” De inschrijving is inmiddels open, deelname kost niets. Van Boven hoopt op vijftig deelnemers, zodat er een mooi toernooi op poten kan worden gezet. “Dan hebben we een volwaardig knock-outsysteem. De deelnemers lopen één tegen één en minimaal drie keer. Vervolgens gaat de winnaar naar de volgende ronde.” Aanmelden voor de gloednieuwe 100 meter sprint kan op www.snelstevandeklas.nl.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Holtenbroek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws