Holtenbroek loopt warm voor voetbalfeest

| 29-03-2012

Het meisjesteam van Het Carillon en het jongensteam van De Toonladder hebben woensdagmiddag de Zwolse voorronde van het landelijke kampioenschap ‘Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6’ gewonnen. Op het Cruyff Court FC Zwolle in de wijk Holtenbroek gingen zeven teams, onder grote belangstelling, de sportieve strijd met elkaar aan.

Naast de wedstrijden waren er diverse randactiviteiten voor deelnemers en bezoekers. Zo werd het toernooi geopend door FC Zwolle-speaker Peter Vader en kwam de Zwolse rapper Sticks zijn hit ‘Hier zijn we weer’ ten gehore brengen. Daarnaast verschenen niet alleen heel veel wijkbewoners langs de lijn. Ook enkele spelers van FC Zwolle kwamen een kijkje nemen. De Zwolse voorronde van het landelijke kampioenschap ‘Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6’ werd georganiseerd door SportService Zwolle en FC Zwolle, in samenwerking met Travers Welzijn en de Johan Cruyff Foundation.

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét landelijke kampioenschap op de Cruyff Courts voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van de basisschool. Op initiatief van de Johan Cruyff Foundation wordt dit toernooi dit schooljaar voor de zesde keer op de Cruyff Courts door heel Nederland georganiseerd. De landelijke finale vindt traditiegetrouw plaats op het voorplein van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Zaterdag 2 juni komen de beste jongens- en meidenteams uit het hele land bij elkaar om te strijden voor de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. Als prijs spelen zij het EK Cruyff Courts.

Voetbal, FC Zwolle, SportService Zwolle, Travers, Cruyff Court

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws