Holla: ‘Het wordt een resultaatwedstrijd’

| 03-02-2017

“Ik heb liever dat we verschrikkelijk spelen en winnen, dan weer zoveel kansen creëren en verliezen. Uiteindelijk draait het om de punten. Het moet een resultaatwedstrijd worden.” PEC Zwolle-middenvelder Danny Holla weet wat er zondag op bezoek bij Sparta moet gebeuren. De Zwollenaren moeten het daar doen zonder de geblesseerden Ted van de Pavert (rug) en Stef Nijland (lies).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Door de afwezigen start aanwinst Ouasim Bouy direct in de basis. Hij vorm samen met Dirk Marcellis het hart van de verdediging, terwijl Bart Schenkeveld de geschorste Bram van Polen vervangt. Het middenveld en de voorhoede blijven, geheel logisch, ongewijzigd. Tegen ADO Den Haag en FC Twente functioneerden die twee linies prima, waardoor er geen reden is om te switchen. Ondanks de twee goede wedstrijden is het vertrouwen in Zwolle nog wel broos. “Natuurlijk kunnen we door met die wedstrijden”, geeft Holla aan. “Maar we scoren niet, krijgen wel weer goals tegen en dat is toch een klap. Toch moeten we de kop omhoog proberen te houden.”

Een wedstrijd tegen een directe concurrent wordt al snel betiteld als heel belangrijk. Natuurlijk zijn de belangen groot, dat moge duidelijk zijn. Maar er zijn na zondag nog dertien wedstrijden en dus een sloot aan punten te verdelen. “Dit is natuurlijk tegen een ploeg in onze buurt, net als tegen ADO, dus ik snap het wel. Maar ik vind iedere wedstrijd belangrijk”, zegt Holla, die zelf helemaal verlost is van fysiek ongemak. Onlangs had hij nog wat last van zijn bovenbeen, maar ook dat is helemaal over. Net als zijn hamstringblessure van eerder dit seizoen. “Ik ben helemaal fit ja, voel me ook goed. En dat geldt ook voor onze ploeg. Bijna iedereen is fit, dat is goed voor het team.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Sparta treft PEC Zwolle een ploeg in een vergelijkbare situatie. Onlangs werd er nog wel gelijkgespeeld bij AZ, maar de verdere recente resultaten spreken amper aan. “Bij Sparta staat er waarschijnlijk iets minder druk op, omdat zij een promovendus zijn. Als twee ploegen in deze situatie tegen elkaar spelen, dan hoef je geen topwedstrijd te verwachten. Het gaat om winnen, dat is wat telt”, is Holla meer dan duidelijk. Het treffen tussen Sparta Rotterdam en PEC Zwolle begint zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Bouy, Warmerdam; Holla, Saymak, Thomas; Ehizibue, Menig, Brock-Madsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Danny Holla

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws