Hoge Laarse MudRun juicht de regen toe

| 14-09-2017

Menig Nederlander is er inmiddels helemaal zat van: de regen. Al de hele week zijn de weersomstandigheden niet om over naar huis te schrijven, maar toch is er een groepje Zwollenaren wat af en toe staat te juichen. De organisatie van de eerste Hoge Laarse MudRun is maar wat blij met de regen. “Maar vrijdag mag het wel droog zijn hoor”, meldt SportService Zwolle, de coördinerende partij.

De Hoge Laarse MudRun vormt in Zwolle het slotakkoord van Nationale Sportweek en wordt georganiseerd door alle verenigingen op Sportpark Het Hoge Laar. De start is bij HC Zwolle, terwijl het parcours ook langs onder andere Blue Hawks, atletiekvereniging PEC 1910 en ZRZV loopt. In totaal zijn er zestien obstakels, waar de clubs ook een bijdrage aan hebben geleverd. Zo heeft de scouting een obstakel gebouwd en dat geldt ook voor ZRZV en Blue Hawks. Aan het einde van het parcours, voor volwassenen een afstand van ruim vijf kilometer, staat er ook nog een modderbak te wachten. Deze is te vinden op het terrein van HC Zwolle.

De eerste editie van het evenement begint vrijdag om 15.30 uur met de start van de kidsrun, die over anderhalve kilometer gaat. Daarna is het de beurt aan de junioren en de jongeren, waarna om 18.00 uur de eerste volwassenen van start gaan. “We hebben in totaal tweehonderd inschrijvingen, maar er is nog plaats voor meer deelnemers. Voor de modder is het goed dat het regent, dus eigenlijk vinden we het wel mooi zo. We zijn blij als iedereen enthousiast over de finish komt, het goed is verlopen en we kunnen nadenken of we het volgend jaar weer doen”, laat SportService nog weten. Inschrijven voor de Hoge Laarse MudRun kan alleen nog op de dag zelf.

SportService Zwolle, PEC 1910, Hardlopen, Blue Hawks, ZRZV, Nationale Sportweek, Sportpark Het Hoge Laar, HC Zwolle, Zwolse MudRun

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws