Hoekstra: ‘We waren zeker niet slecht’

| 03-12-2016

Berkum heeft zaterdagmiddag de topper tegen Bennekom met een 1-1 gelijkspel afgesloten. Bennekom nam al voor de rust een voorsprong, maar die werd een kwartier voor tijd teniet gedaan door invaller Youp Kok. Hij zorgde voor een puntendeling. “Om zo’n wedstrijd te winnen moet je echt top zijn. Dat waren we niet, maar we waren zeker niet slecht”, concludeert Berkum-trainer Arno Hoekstra.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Berkum kwam gretig uit de startblokken en trok in de openingsfase het duel naar zich toe. Na een minuut of twintig leek de thuisclub daar succes mee te krijgen toen Johnsen Bacuna een kopkans kreeg, maar de Zwolse spits stond net niet goed genoeg. Daarna nam Bennekom het initiatief over en de Veluwenaren lieten af en toe uitstekend combinatiespel zien. Dat resulteerde in kansen en uiteindelijk ook in de openingstreffer. Vijf minuten voor rust was Van Hoof kansloos op een inzet van Kevin Sissing, de topscorer van de eerste klasse D. Hij haalde uit en trof doel. Mede omdat het uitzicht van Van Hoof werd belemmerd door zijn ploeggenoten.

Na de hervatting kreeg Berkum meer vat op het spel, al was de thuisclub niet onfortuinlijk toen Mike Peters na een minuut of tien een flinke kans verprutste. Bacuna vond aan de andere kant keeper Christian de Haan op zijn weg en even later maakte de Bennekom-doelman een vrije trap van Jorben Nieuwenhuis onschadelijk. Toch lukte het Berkum om op gelijke hoogte te komen. Een kwartier voor tijd kwam een vrije trap van Marc van der Meulen bij Youp Kok terecht en die haalde direct uit: 1-1. Hoewel Berkum ook daarna nog enkele kansen kreeg. miste de ploeg de scherpte om alsnog de volle winst binnen te slepen. “Bennekom heeft het ons niet makkelijk gemaakt”, weet Hoekstra.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws