Hoekstra: ‘We hebben het goed afgemaakt’

| 03-02-2018

Berkum heeft zaterdag in de hoofdklasse B kostbare punten gepakt tegen Excelsior ’31. Een vroege achterstand werd keurig teniet gedaan en in de tweede helft werd het verschil gemaakt: 4-1. “We hebben laten zien dat we heel goed kunnen voetballen”, aldus Berkum-trainer Arno Hoekstra, die Chris van der Meulen tweemaal zag scoren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Excelsior begon sterk en Berkum had direct geluk dat een van richting veranderde vrije trap maar net langs het doel zeilde. Nadat Berkum-spits Johnsen Bacuna in kansrijke positie voorlangs schoot, kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Een vrije trap van Hakim Ezafzafi werd door doelman Dominic van Hoof gekeerd, maar Mirko Zwiers wist wel raad met de rebound: 0-1. Na die treffer wist Berkum zich te herpakken en na een half uur resulteerde dat in de gelijkmaker. De Excelsior-defensie kreeg geen vat op Bacuna, waarna Chris van der Meulen de 1-1 binnen schoot. Nauwelijks een minuut later ging Bacuna er op rechts vandoor en uit zijn voorzet scoorde Chris van der Meulen, ditmaal met een kopbal, de 2-1.

Direct na de hervatting had Berkum verder afstand kunnen nemen. Bacuna ging alleen op het vijandelijke doel af en probeerde keeper Melvin Koetsier met een lob te verslaan. Dat ging echter te onnauwkeurig, waardoor de inzet naast vloog. Na iets meer dan een uur viel de beslissing alsnog. De instormende Jordi Lemmens werd in het Rijssense strafschopgebied onderuit gewerkt en dat betekende een penalty voor de Zwollenaren. Marc van der Meulen liet keeper Koetsier kansloos: 3-1. Bovendien moest Excelsior ook nog met tien man verder door een tweede gele kaart voor Amanuel Isa, waardoor de strijd helemaal gestreden was.

Het werd nog 4-1 door een goal van invaller Jeroen van Brummen en daar bleef het bij. Door de tweede achtereenvolgende winst klom Berkum naar een vijfde plaats en hebben de Zwollenaren de aansluiting met de top weer te pakken. “We gingen verdiend met een voorsprong de rust in en daarna hebben we het goed afgemaakt”, concludeert Hoekstra.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws