Hoekstra: ‘Sta hier als een trotse trainer’

| 12-05-2018

Berkum heeft zaterdagmiddag thuis met 2-1 gewonnen van hekkensluiter Huizen en is dankzij de zege geklommen naar de tweede plaats in de hoofdklasse B. “We hebben veel te veel kansen laten liggen en daardoor hielden we Huizen te lang in de wedstrijd”, analyseert Berkum-trainer Arno Hoekstra na afloop. “Maar ik sta hier wel als een trotse trainer. Zeker als ik zie hoe we het dit seizoen met zijn allen doen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wedstrijd was nog maar een minuut of vijf oud toen Berkum pijnlijk in de fout ging. Keeper Dominic van Hoof kreeg de bal niet lekker teruggespeeld, kapte een tegenstander uit, maar rekende niet op Thomas Malolepszy. De attente Huizen-speler pikte de bal af en ramde van dichtbij de 0-1 binnen. Berkum knokte zich na die domper echter goed terug en al enkele minuten later belandde een schot van Youp Kok op de lat van het Huizense doel. Kok en Johnsen Bacuna waren namens de thuisclub nog enkele keren bij de aansluitingstreffer, maar misten daarbij de vereiste scherpte.

Na bijna een half uur kwam Berkum alsnog langszij en dit keer ging de Huizen-defensie niet vrijuit. Na een afgeslagen corner kwam Marc van der Meulen in balbezit en hoewel zijn boogbal alles had van een voorzet eindigde die over keeper Wilco Mackaay in het Huizense doel: 1-1. Slechts enkele minuten later nam Berkum zelfs afstand toen de goed spelende Thom Kooke spits Bacuna op weg stuurde en dat betekende 2-1.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De tweede helft was nauwelijks een minuut oud toen Bacuna werd gevloerd in het Huizense strafschopgebied, maar dat leverde, tot grote opluchting bij de bezoekers, geen strafschop op. Een minuut later ging Quincy van Waveren alleen op het Berkum-doel af, maar hij verprutste die buitenkans door naast te schieten. Van Waveren zag even daarna een schot uit de bovenhoek gehaald door keeper Van Hoof.

Huizen zette steeds meer druk, maar de schoten van de bezoekers werden gesmoord of gingen naast of over. Berkum liet diverse mogelijkheden op een ruimere voorsprong liggen, maar had een minuut voor tijd toch mazzel dat Renee Troost een riante kans om zeep hielp. De Huizen-aanvoerder kwam alleen voor het Berkum-doel, maar had zo veel tijd nodig dat zijn poging op niets uitliep en Huizen met lege handen van het veld moest. Door die krappe winst is Berkum ten koste van SC Genemuiden gestegen naar een tweede plaats in de hoofdklasse B. Met nog twee duels te gaan, en een achterstand van drie punten op koploper Eemdijk, is de strijd in deze competitie dus nog niet beslist.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws