Hoekstra: ‘Na de 2-1 werd het wat slordig’

| 24-08-2016

“Nadat we op 2-1 kwamen werd het wat slordig bij ons. De jongens werden bijna te ijverig, gingen zwerven en dat ging ten koste van de organisatie.” Het is het relaas van Berkum-trainer Arno Hoekstra, die zijn ploeg dinsdagavond het tweede bekerduel met 2-1 zag winnen van Heino. Een krappe zege, terwijl Berkum duidelijk de sterkste was.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

In de openingsfase gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar toch kwam Berkum al na een kwartiertje op een onnodige achterstand. Een vrije trap van Rik Keijzer draaide de Zwolse doelmond in, waar de voltallige Berkum-defensie mistastte. Twee à drie keer werd verzuimd de bal op te ruimen, waarna Robin Gerritsen vlak voor de doellijn de 0-1 maakte. Minuten later leek Johnsen Bacuna de zaken recht te gaan zetten toen hij alleen opdook voor het Heinose doel. De Berkum-spits zag zijn inzet echter stranden op keeper Tom Vastenavond. Toch had Bacuna even later meer succes. Een pass van middenvelder Mehran Ali Pour Asli kwam bij Jason Huisman, die zijn tegenstander omspeelde en Bacuna een niet te missen kans bood: 1-1.

Het bleef dinsdag vooral de avond van Johnsen Bacuna. Na de onderbreking had hij domweg pech, toen hij van rechts naar binnen draaide en hard uithaalde. Zijn schot dreunde echter, onbereikbaar voor de Heinose sluitpost, via de lat het veld weer in. Even later stond de vleugelspits aan de basis van de uiteindelijk winnende goal. Op links legde hij de bal terug op invaller Jeroen van Brummen, die met een uitstekende kopbal voor de 2-1 zorgde. In het restant liet Berkum het na om de voorsprong verder uit te breiden, terwijl Heino aan de andere kant nog dichtbij 2-2 was. Een vrije trap van Hidde Smeenk werd gekeerd door goalie Dominic van Hoof, waardoor het bij 2-1 bleef. “We moeten wat scherper worden in de afwerking, maar in ieder geval worden er wél kansen gecreëerd”, concludeert Hoekstra.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws