Hoekstra: ‘Het was een slechte wedstrijd’

| 25-11-2017

Berkum is zaterdag bij hekkensluiter Huizen niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen maakten er een povere vertoning van, waarbij de nodige kansen verloren gingen. “Het was een slechte wedstrijd”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “We waren niet geduldig genoeg, hadden te weinig beweging en gingen te veel mee in het spel van de tegenstander.”

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Berkum kreeg al snel een flinke kans om op voorsprong te komen, toen Johnsen Bacuna de diepte in werd gestuurd. De Berkum-spits kon alleen op het Huizen-doel af, maar nam de bal niet goed mee en daarmee was de mogelijkheid verkeken. Na een kwartier liet Huizen een zo mogelijk nog grotere kans liggen, toen de eenzaam voorin wachtende Quincy van Waveren na een lange pass alleen voor het Berkum-doel opdook. De Huizense linksbuiten schoot echter op de paal en uit de rebound joeg de even kansrijke Hidde van der Veldt de bal hoog over. Even later kwam Van Waveren, na een glijpartij in de Berkumse defensie, opnieuw voor het Berkum-doel, maar ditmaal mikte ook hij hoog over.

De bezoekers kregen vervolgens twee uitgelezen kansen om het duel naar zich toe te trekken, toen Bacuna en Chris van der Meulen in één-op-één situaties voor Huizen-keeper Rinaldo O’Niel kwamen. In beide gevallen wist de doelman echter redding te brengen, waarbij vooral zijn ingrijpen op de inzet van Van der Meulen van klasse getuigde. Was de wedstrijd in het eerste bedrijf al zeer matig, met ongelooflijk veel balverlies en foute passes van beide kanten, na rust was het als kijkspel nog beroerder. Pas in de 79ste minuut zagen de toeschouwers weer gevaar, toen Murat Önal glijdend tekort kwam om zijn club op voorsprong te zetten. Aan de andere kant was Chris van der Meulen nog gevaarlijk, maar ook hij kon niet scoren. Zo eindigde het in 0-0, een uitslag waar beide ploegen amper wat mee konden.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws