Hoekstra: ‘Het verschil was wel erg groot’

| 20-08-2016

“Het verschil was wel erg groot. Vooral in de eerste helft voetbalden wij een stuk beter en liep ZAC eigenlijk constant achter de feiten aan.” Het zijn de woorden van Berkum-trainer Arno Hoekstra, die zijn ploeg zaterdag in het bekertoernooi met 0-5 zag winnen van tweedeklasser ZAC. Bij rust stond Berkum al met 0-3 voor en in de tweede helft prikte de eersteklasser er nog twee bij.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Vanaf de aftrap ging Berkum, zonder de geblesseerde topscorer Johnsen Bacuna, in de aanval en trok ZAC zich massaal terug op eigen helft. Ook omdat de thuisclub nogal wat overtredingen maakte duurde het even voordat Berkum echt in het spel kwam, maar toen was het ook meteen gebeurd met de tegenstand. Na iets meer dan een half uur kegelde Chris van der Meulen een voorzet van Ricardo Kuijer binnen en nog voor de rust maakte Berkum er nog twee. Mehran Ali Pour Asli nam de tweede goal voor zijn rekening en de derde treffer kwam op naam van Jason Huisman. “Na de rust spelen we het dan rustig uit en proberen we te voorkomen dat er blessures ontstaan. Ik ben heel tevreden, vooral over het spel dat we voor rust lieten zien”, aldus Hoekstra.

In de tweede helft kwam Berkum nog tweemaal tot scoren. ZAC kwam er nauwelijks aan te pas en daardoor genoot Berkum een makkelijk middagje. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Ricardo Kuijer, die uit schier onmogelijke positie, met zijn hak, de 0-4 maakte. Het slotakkoord was voor Chris van der Meulen, die een pass van zijn broer tot doelpunt promoveerde. Berkum speelt dinsdag het volgende bekerduel, thuis tegen zondag eersteklasser Heino. ZAC gaat dan op bezoek bij Schalkhaar.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, ZAC, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws