Hoekstra: ‘Als je zó begint, ben je gezien’

| 11-04-2018

Berkum heeft dinsdagavond in de kwartfinale van de districtsbeker Oost vrijwel kansloos met 4-1 verloren op bezoek bij DFS Opheusden. De Zwolse formatie liet zich in alle linies aftroeven door een feller en gretiger DFS, dat aan één helft in feite al genoeg had.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Als je zó aan een wedstrijd begint en zó de doelpunten weggeeft, dan ben je gezien. De tegenstander kan dan achterover gaan leunen”, analyseert de teleurgestelde Berkum-trainer Arno Hoekstra. De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud toen DFS de eerste dreun uitdeelde. Na een fraaie diagonale pass van linksback Marijn de Kler bereikte Rutger Worm de helemaal vrij staande Thijs Hendriks, die geen enkele moeite had om de 1-0 binnen te tikken. Berkum bleef kwetsbaar ogen, maar kwam na twintig minuten toch op gelijke hoogte. Mark Bloemendaal stuurde met een fraaie steekbal door het centrum Youp Kok op weg naar het DFS-doel en de Berkum-spits rondde dat goed af: 1-1.

Die gelijkmaker veranderde echter weinig aan het spelbeeld. Nog geen tien minuten later bediende de sterk spelende Levi Raja Boean met een strakke pass de beweeglijke Hendriks, die helemaal vrij kon uithalen voor de 2-1. Daar bleef het in het eerste bedrijf niet bij, want vlak voor rust zorgde Raja Boean met een fraai afstandsschot voor 3-1 en daarmee leek het doek voor de Zwollenaren al gevallen. Als Berkum nog plannen had voor een radicale wending van het duel, dan konden die al direct na rust de prullenbak in. Slechts enkele minuten na de hervatting stond Hendriks, na een voorzet van rechts door Worm, opnieuw vrij voor het Zwolse doel en de kleinste man van de DFS-aanval kon de 4-1 binnen koppen.

Berkum probeerde vervolgens met veel inzet de stand nog een draaglijker aanzien te geven, maar slaagde daar niet meer in. Op het hobbelige en slecht verlichte bijveld liepen de combinaties van de Zwollenaren niet en veel verder dan enkele van richting veranderde doelpogingen en een niet gehonoreerde roep om een penalty kwamen de bezoekers niet. DFS kon het duel op haar gemak uitspelen en had in blessuretijd zelfs nog verder uit kunnen lopen, maar Alex Scheffer verprutste dat buitenkansje. Berkum was daarmee een terechte verliezer, die niet alleen naast een plek in de halve finales greep, maar ook deelname aan de strijd om de KNVB Beker aan haar neus voorbij zag gaan.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws