Hockeysters zetten promotiewens kracht bij

| 04-03-2018

De dames van HC Zwolle zijn de tweede seizoenshelft zondag begonnen met een 1-2 overwinning op concurrent Gooische. De ploeg van trainer Roel Stofmeel speelde voor rust al een 0-2 voorsprong bij elkaar en haalde na rust de buit binnen. Anne Roos Meppelink maakte beide goals. “Wij willen bij de eerste drie eindigen en naar de overgangsklasse”, is Stofmeel duidelijk.

© Annet van Raalten

Het was maar de vraag hoe HC Zwolle zondag voor de dag kwam, want de eersteklasser had nou niet bepaald een lekkere voorbereiding. Het merendeel van de trainingen viel, mede vanwege de weersomstandigheden, uit, en daarnaast kampte de ploeg ook met enkele griepgevallen. Het was niet wat Stofmeel voor ogen had, want hij wilde graag een stap zetten. “We zijn er niet aan toegekomen om nieuwe automatismen te trainen en details te veranderen. Het was verre van een ideale voorbereiding, maar daar hebben de tegenstanders ook last van. Fysiek zijn we wel goed, want we hebben alternatieve trainingen kunnen doen”, zegt de coach.

Tegen Gooische resulteert dat in een knappe 1-2 overwinning, die vooral te danken is aan twee doelpunten van Anne Roos Meppelink. Daardoor neemt HC Zwolle het stokje over van Gooische en is het weer terug aan kop van de eerste klasse. Het is ook waar de Zwollenaren zich willen nestelen, aangezien promoveren doel nummer één is. “We moeten daarvoor bij de eerste drie eindigden, dan maken we een stap naar de overgangsklasse. Daarnaast willen we individueel stapjes maken, zodat we volgend jaar goed mee kunnen hockeyen. Dat zit er zeker in”, weet Stofmeel, die sinds een paar weken de beschikking heeft over de Australische Miki Spano. “Ze maakt een goede indruk, maar ze heeft pas een paar trainingen meegedaan. Ze past zich in ieder geval snel aan.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws