Hockeysters worden derde: ‘Feestje vieren’

| 26-05-2019

De damesploeg van HC Zwolle heeft zondagmiddag de competitie afgesloten met een 3-2 zege op Amstelveen. De Zwollenaren speelden zeker geen grootse wedstrijd, maar het was voldoende om de derde plaats veilig te stellen. “Met drie punten van het veld gestapt, absoluut een gedroomd afscheid”, stelt coach Roel Stofmeel.

© Jan Burgman Fotografie

Makkelijk ging het niet voor de Zwolse dames. Het bleek moeilijk om Amstelveen af te schudden, zo ook na de 2-1 voorsprong. Sare van den Berg bracht Zwolle voor de tweede keer aan de leiding, maar binnen de kortste keren lag de bal er aan de andere kant weer in. Het leek daardoor uit te draaien op een gelijkspel, totdat Zwolle een strafbal kreeg. Een zeker doelpunt werd op onreglementaire wijze voorkomen, waardoor Helena Bakker op deze uitzwaaidag haar team alsnog de drie punten schonk: 3-2.

Voor Stofmeel zit het er nu op, net als voor Anne Roos Meppelink, Aline de Visser en Floor Biewinga. De drie afzwaaiende speelsters kregen kort voor tijd een fraaie publiekswissel. “Het team heeft laten zien waar ze in zijn gegroeid. Dat je elkaar respecteert, accepteert en dat je als team vecht voor de punten. We sluiten goed af met een derde plaats en volgens mij hebben de dames een fantastisch seizoen gehad. We gaan een mooi feestje vieren”, lacht Stofmeel.

De reactie van trainer Roel Stofmeel

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws