Hockeysters ‘winnen puntje’ dankzij corners

| 07-10-2018

De dames van HC Zwolle krijgen zondag liefst drie strafballen tegen. Opponent Cartouche weet er daar maar eentje van te maken, mede door een redding van goalie Aline de Visser. Zodoende kan Zwolle alsnog een punt pakken: 2-2. “Achteraf win je een puntje, maar in drie jaar heb ik mijn ploeg niet zo zien spelen”, vertelt trainer Roel Stofmeel.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

HC Zwolle komt niet geweldig voor de dag tegen Cartouche. Het spel wil niet vlotten en daarbij komt ook nog eens dat de wil om er iets van te maken ontbreekt. Bij rust heeft dat een 0-1 achterstand tot gevolg. “We hebben wel eens slecht gespeeld, maar dan toonden we altijd beleving. Dit keer zat dat er niet in en daarom overheerst de vraag hoe dat kan. Het antwoord heb ik nog niet, daarvoor is het te vroeg”, weet Stofmeel, die zijn ploeg na rust zelfs met 0-2 achter ziet komen. Die goal komt voort uit een strafbal, waarvan Cartouche er liefst drie krijgt. Eentje gaat naast, eentje wordt gepakt door De Visser en eentje vliegt binnen.

Het venijn zit echter in de staart, want Zwolle krijgt het nog voor elkaar om een punt te pakken. In de 66ste minuut maakt Helena Bakker uit een strafcorner de 1-2 en een minuut later geeft Sophia Koetsier dat goede voorbeeld een vervolg. Zij werkt de 2-2 binnen, waardoor de Zwolse dames met de schrik vrij komen. “We mogen Aline de Visser dankbaar zijn, want zij heeft ons echt op de been gehouden. Direct na de wedstrijd overheerst de positieve gedachte van het punt, maar later toch de teleurstelling over hoe we hebben gespeeld. Cartouche heeft ons in leven gehouden”, aldus Stofmeel.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws