Hockeysters verliezen van ‘angstgegner’

| 15-10-2017

De dames van HC Zwolle waren tot zondag ongeslagen, maar hebben die status op bezoek bij Ede uit handen gegeven. De ploeg van coach Roel Stofmeel stond lange tijd met 0-1 voor, maar slikte in de slotfase alsnog twee tegendoelpunten: 2-1. “Vorig jaar verloren we twee keer van Ede, dus ik hoopte dat we dat recht konden zetten. Helaas is dat niet gelukt”, zegt Stofmeel.

© Annet van Raalten

Het was een heet middagje in Ede en niet alleen vanwege de zomerse temperaturen. HC Zwolle had het maar wat lastig met Ede, waardoor de thuisploeg ook de eerste grote kansen creëerde. “We hadden wat opstartprobleempjes, vooral omdat Ede een lastig systeem speelt. Zij zakken ver in en komen snel in de fysieke duels, waardoor wij niet in ons ritme kunnen komen”, analyseert Stofmeel, die daarna zag dat zijn ploeg prima voor de dag kwam. HC Zwolle nam het spel over, dicteerde en kreeg een aantal grote kansen. “Ik denk dat we vijf of zes opgelegde kansen hebben gehad. Na de moeizame openingsfase waren we de rest van de eerste helft heer en meester. Uiteindelijk kwamen we door Sophie Locht ook op 0-1.”

De tweede helft werd gekenmerkt door een berg aan groene kaarten. HC Zwolle incasseerde er in een halve minuut liefst vier, waardoor het een periode met zeven man moest spelen. Daarop kreeg ook Ede wat groene kaarten en daarmee was de chaos compleet. “Ook bij de scheidsrechters brak wat chaos uit en dat had allemaal geen positieve invloed op ons spel. Toch bleef het 0-1 en dan hoop je toch dat je het uit kunt hockeyen”, vertelt Stofmeel. Dat uitspelen lukte niet, want in de slotfase ging Ede toch nog met de zege aan de haal. Zodoende is HC Zwolle niet langer foutloos, maar blijft het wel koploper in de eerste klasse. “Er is geen man overboord. De top komt aanzienlijk dichter bij elkaar en volgende week spelen we tegen Naarden. Als we die winnen, staan we er goed voor”, aldus Stofmeel.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws