Hockeysters veel te sterk, heren onderuit

| 24-09-2017

De dames van HC Zwolle hebben zondag op klinkende wijze afgerekend met tegenstander Groningen. De Zwollenaren waren over het gehele duel heer en meester en wonnen daardoor met liefst 6-0. Sophie Locht was goed voor de helft van de doelpunten. “Het niveauverschil was vandaag veel te groot. Het was een prima potje", zo luidt de conclusie van trainer Roel Stofmeel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ze hadden vooraf redelijk wat tegenstand verwacht, maar eenmaal in de wedstrijd speelde HC Zwolle vanaf het begin een gewonnen wedstrijd. Het merendeel van de duels waren een prooi voor de Zwolse dames en ook de ruimtes op het veld waren in het voordeel van de thuisploeg. Het resulteerde voor de rust al in vier treffers, die op naam kwamen van Sophie Locht (twee), Linde Jonker en Floor Biewinga. “We hadden niet verwacht dat we zoveel ruimte zouden krijgen. Zoals gezegd was het niveauverschil veel te groot om enigszins in gevaar te komen en daardoor werd het uiteindelijk een plichtmatig potje. Eigenlijk moet je na de rust net zo blijven spelen, maar dat is toch lastig", weet Stofmeel.

Na de rust gebeurde er dan ook nog maar weinig. HC Zwolle maakte via Biewinga en Locht nog twee doelpunten, maar dat was het ook wel. Stofmeel kon zich er niet heel druk om maken. “Eigenlijk moet je dan voor 10-0 gaan, maar dit soort wedstrijden zijn lastig. De spanningsboog staat dan toch minder gespannen, zeker ten opzichte van vorige week bij Gooische. We moeten er maar niet teveel meer naar kijken", vindt de coach, die wel geniet van de prima competitiestart. “We hebben nog steeds de volle buit en dat is hartstikke mooi. Die lijn moeten we weer voortzetten richting volgende week."

Heren verliezen van HIC
Voor de heren van HC Zwolle verliep de zondagmiddag een stuk minder positief. De overgangsklasser speelde thuis tegen HIC en ging met 0-3 onderuit. Na tien minuten opende Daan Lemmens de score en nog voor de rust maakte Vincent Spitaels er 0-2 van. Na de onderbreking bleef het lang doelpuntloos, maar het slotakkoord was voor HIC. Via nogmaals Lemmens bepaalden zij de eindstand op 0-3.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws