Hockeysters spelen matig, maar winnen wel

| 05-11-2017

De dames van HC Zwolle speelden zondag geen fantastische wedstrijd, maar het was toch voldoende om af te rekenen met middenmoter Upward. Door goals van Floor Biewinga, Helena Bakker, Anne Roos Meppelink en Sophia Koetsier won HC Zwolle met 4-2. “Dan maar een keer winnen met lelijk hockey. Als het maar bij een incident blijft”, vindt trainer Roel Stofmeel.

© Annet van Raalten

Het was allemaal niet geweldig wat HC Zwolle het publiek voorschotelde, mede ook omdat er vrijdagavond een bekerwedstrijd werd gespeeld. “Je zag dat de meiden die vrijdag veel gespeeld hebben, nu niet hun niveau van de laatste weken haalden. Dat kan daar mee te maken hebben, maar daar moeten we het dinsdag nog even over hebben”, zegt Stofmeel. Ondanks dat nam de thuisploeg via Floor Biewinga de voorsprong en kort voor rust zorgde Helena Bakker uit een strafcorner zelfs voor 2-0. “Dat zijn van die psychologisch belangrijke momenten, die we vandaag wel goed benutten. Door die goal gaan we met 2-0 de rust in”, zegt Stofmeel, die in de tweede helft zag dat Upward terug in de wedstrijd kwam.

HC Zwolle gaf echter rap antwoord op de 2-1, want drie minuten later tekende Anne Roos Meppelink voor de 3-1. Dat kunststukje herhaalde HC Zwolle na de 3-2, via Sophia Koetsier, nogmaals, waardoor de punten 'gewoon' in Zwolle bleven. Stofmeel: “Deze wedstrijden heb je er in een seizoen ook tussen, maar het toont wel weer aan dat we mentaal gegroeid zijn. De concurrenten blijven jagen, dus wij moeten ook blijven winnen. Dat hebben we vandaag gedaan en dat is het belangrijkste.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws