Hockeysters slechten Apeldoornse muur

| 01-10-2017

“Zij trokken een muur op rond de cirkel en daar moet je dan de kleine openingen in vinden. Uiteindelijk hebben we in de tweede helft het geduld bewaard en gedaan wat we moesten doen.” Het is de conclusie van Roel Stofmeel, trainer van de dames van HC Zwolle. Hij zag zijn ploeg zondagmiddag met 1-4 winnen in en tegen Apeldoorn. Anne Roos Meppelink maakte liefst drie goals.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Op bezoek bij de hekkensluiter heb je als lijstaanvoerder eigenlijk niets te winnen, maar het moet allemaal toch even gebeuren. HC Zwolle ondervond hoe lastig het kan zijn, want het moest alle zeilen bijzetten om het verschil te maken. Binnen een minuut opende Anne Roos Meppelink nog wel de score, maar na een kwartier kwam Apeldoorn ineens langzij. “Zij kwamen voor de eerste keer over de middenlijn en dat resulteerde gelijk in een strafcorner. Die werd onhoudbaar binnen geslagen”, vertelt Stofmeel, die daarna zag dat er met spoed een Apeldoornse muur werd gebouwd. Aanvallen, daar dacht de thuisploeg niet meer aan, het wilde vooral de koploper op een gelijkspel houden. Dat lukte tot kort voor de rust, toen Amber Gorter uit een veldgoal de 2-1 maakte.

De nieuwe achterstand zorgde er niet voor dat Apeldoorn haar spelopvatting wijzigde. HC Zwolle kreeg de bal en moest zelf maar bedenken wat het ging doen. Dat deed de ploeg van Stofmeel keurig, aangezien het veelvuldig de pijnpuntjes in de Apeldoornse defensie vond. Vooral Meppelink was op schot, want met nog twee doelpunten zorgde zij voor een 4-1 eindstand. “Als je in zo'n wedstrijd in de eerste tien minuten het verschil maakt, dan speel je die wedstrijd lekker uit. Als dat niet lukt, dan kan het wel eens lastig worden. We hebben het in de tweede helft goed gedaan en uiteindelijk een prima pot gespeeld”, concludeert Stofmeel, die daardoor nog altijd trainer is van de lijstaanvoerder in de eerste klasse. HC Zwolle beschikt als enige ploeg in de competitie over de maximale score.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws