Hockeysters ontsnappen bij hekkensluiter

| 04-11-2018

“We hielden met kunst- en vliegwerk de schade beperkt, want bij rust hadden we zomaar met 5-0 achter kunnen staan. Dan was het gespeeld.” Dat vertelt Roel Stofmeel, coach van de damesformatie van HC Zwolle. Zijn ploeg won zondag met 1-2 van nummer laatst Oss, maar dat had ook heel anders kunnen lopen.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse dames speelden in Oss een ronduit slechte eerste helft, waarin een groot aantal kansen werd weggegeven. Eigenlijk had de wedstrijd bij rust al beslist moeten zijn, maar Zwolle bleef op de been. “We kwamen na een half uur zelfs op voorsprong door een strafcorner van Helena Bakker. We hebben wel zeven of acht grote kansen weggegeven, speelden een uitermate zwakke eerste helft. Wat dat betreft hebben we gezwijnd”, zegt Stofmeel, die een minuut na de openingsgoal de gelijkmaker zag binnen vallen. In de rust trachtte hij de boel om te gooien en die poging slaagde. Er kwam een volstrekt ander Zwolle naar buiten, dat op jacht ging naar de zege.

Het lukte lang niet om het bevrijdende doelpunt te maken, terwijl er wel kansen genoeg voor waren. Uiteindelijk lukte het toch, want na een strafcorner was Floor Biewinga alert om een rebound af te ronden: 1-2. “Overall misschien niet terecht, maar ik ben wel tevreden. We zijn in staat om een veel betere tweede helft neer te zetten en dat is heel positief”, vindt Stofmeel. De coach hoopt dat zijn ploeg in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop nog een stap kan zetten. “Alles wat we kunnen verstevigen, willen we verstevigen. We staan er goed voor, maar misschien kunnen we ons nadrukkelijker in de middenmoot vestigen. Dat zou een heerlijk uitgangspunt zijn.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws