Hockeysters met ruime zege de winter in

| 20-11-2016

Het damesteam van Hockey Club Zwolle heeft zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop met klinkende cijfers gewonnen. Op eigen bodem had de ploeg van coach Roel Stofmeel voor rust de nodige moeite met de hekkensluiter uit Deventer (DHV), maar na de onderbreking liepen de Zwolse dames alsnog uit naar 5-0. “Wij bleven een beetje steken in de derde versnelling. Maar gelukkig wisten wij in de tweede helft de zesde versnelling te vinden”, stelt een tevreden Stofmeel.

© Annet van Raalten

Door een goal van Joscha Vermeulen stond HC Zwolle halverwege de wedstrijd tegen DHV weliswaar met 1-0 voor, maar vanzelf ging het allerminst. “Ik vond de tegenstander in de eerste helft zelfs op alle facetten scherper”, analyseert coach Roel Stofmeel, die zag dat zijn jonge ploeg moeite had om de voorsprong uit te bouwen. “Dan zie je dat wij niet over een ervaren oude rotten team beschikken. En dan kun je het ook tegen de nummer laatst van de competitie lastig krijgen.” In de problemen kwam Zwolle echter niet, want Anne Roos Meppelink tekende al na een minuut spelen in de tweede helft voor de bevrijdende 2-0. Daarna was het verzet van de gasten uit Deventer gebroken. “Er zat inderdaad een duidelijk verschil tussen het niveau van DHV voor de 2-0 en na de tweede treffer.”

Terwijl HC Zwolle in het tweede bedrijf op jacht ging naar een ruimere zege, groef de opponent zichzelf in. “Zij bouwden net buiten de cirkel een muur op en kwamen niet meer van eigen helft. Het was eigenlijk knap van ons dat wij ondanks die muur nog drie keer wisten te scoren”, zegt Stofmeel, die Helena Bakker, Lynn Wieten en Tamara Norden respectievelijk de 3-0, 4-0 en 5-0 zag maken. “Eerder dit seizoen lukte het ons tegen Ede niet om de klus te klaren en nu wel, dus ik denk dat wij in de eerste seizoenshelft zeker zijn gegroeid”, aldus de coach, die met vertrouwen uitkijkt naar de tweede seizoenshelft. “Wij staan zes punten voor op de nummer drie. En doordat koploper Gooische vandaag gelijk heeft gespeeld bij Amersfoort is dat gaatje nog maar één punt. Het kan dus nog heel interessant worden.”

© Annet van Raalten

HC Zwolle Heren
In tegenstelling tot de dames gaan de heren van HC Zwolle met een kater de winterstop in. De formatie van coach Bert Bunnik reisde zondag af naar Delft voor het duel tegen directe concurrent Ring Pass Delft. Bij een overwinning was Zwolle qua punten op gelijke hoogte gekomen met de nummer tien van de overgangsklasse, maar door een 3-2 nederlaag is de achterstand op Delft opgelopen naar zes punten. Onder HC Zwolle staat nog wel altijd hekkensluiter Alkmaar, dat in Breda met 3-1 ten onder ging. Halverwege de competitie bedraagt het verschil tussen Zwolle en Alkmaar twee punten.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws