Hockeysters herstellen zich van achterstand

| 14-04-2019

Het damesteam van HC Zwolle is zondag tegen LOHC knap teruggekomen van een 0-2 achterstand. De Zwollenaren herstelden zich goed en mede door twee goals van Sophie Locht werd er met 3-2 gewonnen. “Echt een hele leuke wedstrijd”, vindt trainer Roel Stofmeel.

© Jan Burgman Fotografie

Dat het duel in de overgangsklasse in evenwicht zou zijn, dat wist Stofmeel van te voren al wel. Beide ploegen hadden evenveel punten, evenveel wedstrijden gewonnen en ook het doelsaldo lag niet ver uit elkaar. Op het veld was dat goed te zien, al moest Zwolle wel een 0-2 achterstand zien goed te maken. “Zwolle en Leiden zijn twee ploegen die willen hockeyen en daardoor werd het een open wedstrijd. Bij rust was het 1-2 voor Leiden, maar dat had ook zomaar 4-4 of 5-5 kunnen zijn. Er waren enorm veel kansen”, zegt Stofmeel, die Maud Bos in de eerste helft de aansluitingstreffer voor haar rekening zag nemen.

Na rust pakte Zwolle door en kreeg het steeds meer grip op de tegenstander. “We deden wat tactische omzettingen, waardoor we meer grip op hun opbouw kregen. En daardoor ook op de wedstrijd”, analyseert Stofmeel. Het had tot gevolg dat Zwolle langszij kwam, want Sophie Locht werkte de 2-2 binnen. Diezelfde Locht was daarna ook nog goed voor de winnende 3-2, waardoor de punten in Zwolle bleven. “De uitslag doet wel recht aan hoe de wedstrijd verliep. Wij waren net iets beter, maar een grotere uitslag had geen recht gedaan aan de verhoudingen. Het was een leuke middag.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws