Hockeysters herstellen twee keer achterstand

| 30-09-2018

De hockeydames van HC Zwolle hebben zondag de uitwedstrijd bij Fletiomare met 2-2 gelijkgespeeld. Twee keer kwam de ploeg van trainer Roel Stofmeel op achterstand, maar het lukte twee keer om langszij te komen. “Overall waren we iets sterker, maar de 2-2 is een mooi resultaat”, vindt eindverantwoordelijke Roel Stofmeel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Fletiomare troffen de Zwolse hockeysters een geslepen ploeg, met speelsters met ervaring in de hoofdklasse. Toch kwam HC Zwolle aardig mee, al moest het in de eerste helft wel toezien hoe de opponent op voorsprong kwam. “We speelden in de eerste helft een 6,5 en hadden daardoor te weinig doelpogingen en kregen te grote kansen tegen. In de tweede helft gingen we richting een acht en volgden er genoeg mogelijkheden. Het is mooi om te zien dat we in staat zijn om een iets mindere helft naar een hoger niveau te brengen”, zegt Stofmeel, die zag dat Sophia Koetsier de stand gelijktrok.

Fletiomare kwam vervolgens opnieuw op voorsprong, maar toch lukte het de hockeysters om een punt mee naar Zwolle te nemen. Maud Engels verzorgde twee minuten na de achterstand de 2-2. “Het zorgt voor mixed feelings. Een 2-2 bij Fletiomare is een prima resultaat, maar er had misschien wel iets meer ingezeten”, stelt Stofmeel, die hoopt dat zijn ploeg de komende weken punten kan pakken. “We hebben een paar leuke weken voor de boeg, waarin we punten moeten sprokkelen om zo snel mogelijk klassebehoud te realiseren. Voor nu ben ik tevreden met wat we hebben laten zien.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws