Hockeysters ‘gewoon beter’ dan Amstelveen

| 25-11-2018

De hockeydames van HC Zwolle hebben zondag de winterstop bereikt via een mooie 1-4 overwinning op Amstelveen. De Zwollenaren waren bijna een uur lang de baas en dat was voldoende voor een zege. “We hebben de eerste ronde achter de rug en staan op een mooie vijfde plaats. Dat hadden we niet verwacht”, vertelt trainer Roel Stofmeel.

© Annet van Raalten

De wedstrijd tegen Amstelveen stond eigenlijk vorige week op het programma, maar werd destijds afgelast. Een week later kwam Zwolle prima voor de dag en via Anne Roos Meppelink en Maud Bos was het al rap 0-2. “We speelden de eerste 55 minuten heel goed en waren gewoon beter. Ik heb een strijdend team gezien en wat dat betreft komt de winterstop misschien wel even te vroeg”, doelt Stofmeel op de prima fase waar zijn ploeg in zit. Na rust zag de coach dat Lynn van Beek de 0-3 maakte, maar dat Amstelveen nog wel even terugkwam. “We lieten de teugels wat vieren en dan komen zij terug. Hadden we dat niet gedaan, was het 0-5 of 0-6 geworden.”

Het eindigde uiteindelijk in 1-4, omdat Bos nog een treffer voor haar rekening nam. De overgangsklasser besluit de eerste seizoenshelft daardoor als nummer vijf en dat is een prima tussenbalans. “Klassebehoud blijft het hoofddoel, maar we gaan de komende tijd wel kijken of we het iets kunnen specificeren. Wat dat betreft worden de eerste vier wedstrijden na de winterstop bepalend, want dan krijgen we onder andere de top drie. Daar hangt alles van af. Op dit moment zijn we zeer tevreden”, concludeert Stofmeel.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws