Hockeysters gelijk: ‘Inherent aan proces’

| 12-11-2017

De damesploeg van HC Zwolle is zondag in Amersfoort niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. Kort voor tijd lukte het wel op een 1-2 voorsprong te komen, maar uit een strafcorner maakte de thuisploeg alsnog gelijk. De daaropvolgende serie shoot-outs ging verloren. “Het mag niet gebeuren en het is geen excuus, maar we spelen nog steeds met 16- en 17-jarigen. Dit is inherent aan het proces”, weet coach Roel Stofmeel.

© Annet van Raalten

HC Zwolle speelde in Amersfoort absoluut geen fijne wedstrijd en kwam binnen de kortste keren op een 1-0 achterstand. De Zwollenaren hadden alle moeite met een lange bal op de diepe spits en daaruit ontstond de openingstreffer. “We troffen vandaag een tegenstander die de bus parkeerde en daar hebben we nogal moeite mee. Het lukte ons niet om in de discipline en de eigen taken te spelen. Dat spaarzame kansje gaat er dan ook direct in”, vertelt Stofmeel, die zijn ploeg wel weer langszij zag komen. Sare van den Berg maakte de gelijkmaker. “We gingen op jacht naar de gelijkmaker en dat deden we goed. Overigens wel in een te laag tempo, maar toch speelden we een aantal kansen bij elkaar. Een mooi velddoelpunt van Sare van den Berg zorgde voor de 1-1”, zegt Stofmeel.

Een minuut of vijf voor het einde leek HC Zwolle zelfs met de volle buit terug te keren naar eigen grondgebied. Sophie Locht nam de 1-2 voor haar rekening, maar was uiteindelijk toch niet goed voor de winnende goal. Uit een strafcorner werkte Amersfoort de 2-2 binnen. “We geven die corner heel dom weg en daaruit maakt Amersfoort op gelukkige wijze de 2-2. We staan nog steeds bovenaan, maar de top vier komt wel heel dicht bij elkaar”, aldus Stofmeel. Nieuw in de eerste klasse is dat er na een gelijkspel shoot-outs volgen. In die serie wordt er gestreden om een bonuspunt. Amersfoort nam de shoot-outs beter, waardoor HC Zwolle genoegen moest nemen met één punt. Stofmeel: “Dat extra punt hadden we graag gepakt, want dat was er nog een gaatje geweest. Nu is het heel spannend.”

Heren pakken weer eens een punt
De heren van HC Zwolle hebben in de overgangsklasse weer eens een punt gepakt. Op bezoek bij middenmoter Voordaan kwam Zwolle via Matthijs Verhoef al snel op voorsprong, maar die marge verdween als sneeuw voor de zon. Kort voor rust zorgde Daan Ros bij 2-1 voor de gelijkmaker en in de tweede helft moest HC Zwolle zich opnieuw terugvechten. Voordaan kwam voor de tweede keer op voorsprong, maar dat was niet voldoende voor de zege. Opnieuw zorgde Verhoef voor een puntendeling: 3-3.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws