Hockeysters dwingen beslissingsduel af

| 27-05-2017

“We waren ruim de bovenliggende partij. We hebben dik terecht gewonnen en kijken met vertrouwen uit naar zondag.” Het zijn de woorden van Roel Stofmeel, coach van de dames van HC Zwolle, kort na de 3-1 overwinning van zijn ploeg op Amstelveen. Door de zege volgt er zondag een derde en tevens beslissende wedstrijd, wederom in Zwolle.

© Annet van Raalten

De eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs om een plaats in de overgangsklasse was op Hemelvaartsdag een prooi voor Amstelveen, maar zaterdag was er maar eentje de baas. In Zwolle had de thuisploeg het betere van het spel en kort voor de rust resulteerde dat in een voorsprong. Amber Gorter mocht aanleggen voor een strafbal en zij schoot raak. “In het eerste kwartier hadden we het nog wat lastig, vooral omdat zij onze rechterkant dicht wilden zetten. Amstelveen kreeg ook wat kansen. Daarna hebben zij geen kans meer gehad en waren we de betere”, vindt Stofmeel, die zag dat de arbitrage koos voor vier periodes. Dit in verband met de warmte.

Na de rust drukten de Zwolse dames door. Wederom Gorter zorgde voor de 2-0 en Sophie Locht maakte aan alle onduidelijkheid een einde. Zij nam de 3-0 voor haar rekening en zette daarmee definitief een derde wedstrijd op het programma. Het werd nog 3-1 en Zwolle speelde zelfs nog even zonder keepster, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Stofmeel heeft vertrouwen in het beslissende duel van zondag. “Soms is een jonge ploeg een nadeel, maar het heeft ook voordelen. In dit geval is de fitheid in ons voordeel. Donderdag kwam Amstelveen de laatste tien minuten al moeilijk mee en vandaag was dat al in de laatste twintig minuten. Wij gaan echt voor een goede afloop.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws