Hockeysters beginnen met een nederlaag

| 09-09-2018

De dames van HC Zwolle hebben zondag de seizoensopener tegen Union met 1-2 verloren. Helena Bakker zorgde uit een strafcorner voor het Zwolse doelpunt, maar een positief resultaat bleek teveel van het goede. “Met een beetje meer geluk had de 2-2 nog kunnen vallen”, vertelt trainer Roel Stofmeel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Union troffen de Zwolse dames een vaste waarde in de overgangsklasse, maar desondanks kwamen ze aardig mee. In de eerste helft nam Union wel een voorsprong, vooral omdat de gasten net iets slimmer waren dan Zwolle. “Dat was het verschil, Union is wat gehaaider”, vindt Stofmeel. “Rond de 0-1 nemen zij snel een vrije trap, terwijl wij afwachten of de scheidsrechters een bolle kant hebben gezien. Daaruit valt het doelpunt. Overall hebben we een prima pot gespeeld en heel goed weerstand kunnen bieden, maar we moeten wel slimmer worden en stapjes maken in het sneller omschakelen.”

Ook in de tweede helft bleef de slimmigheid het verschil, want het tweede doelpunt van Union viel uit een mooi uitgelokte strafcorner. Helena Bakker maakte daarna, ook uit een strafcorner, de 1-2, maar het lukte Zwolle niet meer om langszij te komen. “Het was een mooie kennismaking met de overgangsklasse. We speelden tegen een gerenommeerde club, maar zijn niet weggespeeld. Het aantal strafcorners was vijf om acht, de cirkelpenetraties waren redelijk gelijk, dus dat was goed. We hebben prima spel laten zien en dat geeft vertrouwen”, besluit Stofmeel.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws