Hockeyers zetten hekkensluiter simpel opzij

| 07-04-2019

De herenploeg van HC Zwolle had zondagmiddag geen enkele moeite met hekkensluiter Beuningen en won met 0-5. “Een hele goede wedstrijd, waarin we niks hebben weggegeven. Onze keeper heeft de bal twee keer aangeraakt”, blikt HC Zwolle-trainer Pancho van den Broek terug.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse eersteklasser verloor vorige week met 2-4 van GCHC en wilde die misstap graag rechtzetten tegen Beuningen. Dat lukte vanaf het eerste moment, want Zwolle was direct de bovenliggende partij. “Onze keeper moest in de beginfase twee keer opletten, maar daarna hebben we verdedigend alles onder controle gehad. Op een gegeven moment voelde het als een zorgeloze middag”, zegt Van den Broek, die Mart Bouwens uit een strafcorner de 1-0 zag maken. Nog voor de rust volgde de 2-0, die op naam kwam van Pepijn Muller.

Na de rust liep Zwolle verder uit. Jeremy Bourgonje maakte uit een strafcorner de 3-0, waarna Hidde Bruning en Matthijs Verhoef voor een 5-0 eindstand zorgden. Vooral de goal van Bruning zorgde voor vreugde, want voor de B-junior was het zijn eerste treffer in de hoofdmacht. Van den Broek: “Hij heeft al een keer eerder meegedaan en doet het goed. Mooi dat hij nu heeft kunnen scoren. Al met al hebben we het goed gedaan, complimenten aan het team. Misschien hadden we nog wat verder weg moeten lopen, maar ik ben tevreden.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws