Hockeyers winnen: ‘Het was weer scherp’

| 10-04-2016

De heren van HC Zwolle hebben de nederlagen van de twee voorbije weken zondag weggespoeld met een 3-0 overwinning op GCHC. De Zwollenaren kwamen in de eerste helft al op voorsprong door een treffer van Jurjan Boiten en die opsteker kreeg via goals van Pieter-Jan Voerman en Gijs Klarus een positief vervolg. “De jongens hebben het vandaag goed gedaan. Als je met 3-0 wint, dan is dat niet toevallig”, zegt coach Bert Bunnik.

© Annet van Raalten

Op voorhand ging Bunnik uit van een spannend duel. HC Zwolle had de twee voorgaande wedstrijden verloren van Wageningen en de Groninger Studenten, waardoor de strijd om het kampioenschap weer helemaal open lag. Zondag troffen de Zwollenaren in GCHC een geduchte tegenstander en dat bleek niet voor niets. “Het was, met name in de eerste helft, zeker een spannende wedstrijd. We speelden heel gestructureerd en georganiseerd, zoals het moet. En daar ben ik heel blij mee”, stelt Bunnik, die zijn ploeg in de eerste helft door een treffer van Jurjan Boiten met 1-0 voor zag komen. Dat was het sein om in de tweede helft flink door te pakken, want in die 35 minuten nam Zwolle verder afstand. Het resulteerde in een 3-0 overwinning, mede door een rake strafcorner van aanvoerder Pieter-Jan Voerman.

Bunnik denkt dat zijn ploeg baat heeft gehad bij de twee eerdere nederlagen. “Het heeft ons in ieder geval weer scherp gemaakt. Je merkte dat van de week al tijdens de trainingen. Er werd spijkerhard gewerkt en dat was vandaag ook zo”, analyseert de coach. Voor HC Zwolle wachten er nog vier reguliere competitiewedstrijden. Tegenstanders zijn Arnhem, Apeldoorn, concurrent Groningen en Hattem. Het kampioenschap lonkt nog altijd, al is dat niet het uiteindelijke doel. “Hier op de club vieren ze dan misschien een feestje, maar in principe hebben we met de titel nog niets. Het is leuk voor je cv, dat wel. Maar promotie levert het niet op en dat is toch wel heel belangrijk. Voor het team, voor de club en voor de regio.”

Dames kansloos tegen koploper
De dames van HC Zwolle zijn zondagmiddag met 0-5 onderuit gegaan tegen koploper Nijmegen. De ploeg van trainer Roel Stofmeel kende een moeilijke middag en zag tevens dat het duel tussen de concurrenten De Warande en QZ in een overwinning (0-1) voor laatstgenoemde eindigde. Zodoende moeten de dames zich richten op het bereiken van plaats elf, aangezien QZ nu vijf punten voorsprong heeft.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws