Hockeyers vinken horde af: ‘Niet zo makkelijk’

| 25 Dagen geleden.

“De uitwedstrijd bij Enschede had ik niet als makkelijk onderstreept, dus extra lekker dat we het over de streep trekken. We moesten er hard voor werken, maar scoorden op de juiste momenten.” Dat zegt HC Zwolle-coach Pancho van den Broek, die zijn mannen zondag met 0-3 zag winnen bij EHV Enschede.

© Annet van Raalten

Grote man aan Zwolse zijde was Casper van de Griendt, die de eerste twee treffers voor zijn rekening nam. Hij was na anderhalve minuut goed voor de openingstreffer en zorgde kort voor rust ook voor het tweede Zwolse doelpunt. “Casper pikte twee doelpunten mee en die vielen precies goed. We hadden het namelijk best lastig met EHV, het was zeker niet zo makkelijk als het lijkt. Met die goals was het verschil toch gemaakt, terwijl we het niet echt onder controle hadden”, duidt Van den Broek, die in de tweede helft een beter Zwolle aanschouwde.

De bezoekers kwamen via Matthijs Verhoef zelfs op 0-3 en lieten het daarna na om het verschil groter te maken. “Dat is het enige wat ik de ploeg kan verwijten: we hadden in de slotfase misschien vaker moeten scoren. Verder ben ik vooral heel blij dat we deze af kunnen vinken, want EHV-uit is echt geen makkelijke. In de tweede helft zijn we overigens niet meer in gevaar geweest”, stelt Van den Broek. Door de zege is HC Zwolle nog altijd koploper in de eerste klasse. De voorsprong op concurrent Houten is twee punten.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws