Hockeyers degraderen naar de eerste klasse

| 10-06-2018

De herenploeg van HC Zwolle is zondag gedegradeerd naar de eerste klasse. In een allesbeslissende derde wedstrijd kwam het aan op shoot-outs en die werden door MHC Ede net iets beter genomen. “Het is een dreun van jewelste. Voor nu is het wonden likken en weer doorgaan”, zegt HC Zwolle-coach Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten

HC Zwolle verloor afgelopen woensdag ook al in Ede, maar zette dat zaterdag knap recht. Op eigen veld waren de Zwollenaren met 5-2 te sterk en daardoor volgde er zondag een derde duel. In Ede leek het al snel mis te gaan, omdat de thuisploeg door individuele klasse op een 1-0 voorsprong kwam. “We hadden het in de eerste twintig minuten volledig onder controle, maar zij hebben dan die individuele kwaliteiten. Een 1-0 speelt zo’n ploeg in de kaart, daar hebben ze echt baat bij. Dat is natuurlijk altijd zo, maar voor Ede geldt dat zeker”, weet Van den Broek, die kort na rust ook nog de 2-0 zag vallen. Daarmee leek degradatie een feit, maar Zwolle wist nog eenmaal de rug te rechten.

Jaap Rondhuis was de man die weer hoop bracht, want hij zorgde in het laatste kwartier voor evenwicht. Met twee treffers bracht hij de eindstand op 2-2, waardoor shoot-outs volgden. Die werden, ondanks twee matchpoints voor Zwolle, gewonnen door Ede. “We kregen in de laatste seconde ook nog een strafcorner, maar het mocht niet zo zijn. We hebben niet kunnen brengen wat nodig was, het was niet voldoende”, concludeert Van den Broek, die dinsdag met zijn spelers om tafel gaat voor wat betreft het komende seizoen. Hij is dan zelf in ieder geval weer van de partij. “Ik ben volgend jaar coach van Zwolle. Dat was van te voren al bekend en daar gaat niets aan veranderen. Dinsdag zitten we bij elkaar en dan kijken we hoe we verdergaan.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws