Hockeydames winnen, heren nipt onderuit

| 30-10-2016

De dames van HC Zwolle hebben zondagmiddag de uitwedstrijd bij Upward op klinkende wijze gewonnen. In de eerste helft kon de Zwolse formatie het verschil nog niet maken, maar na enkele aanpassingen liep het in de tweede helft uit naar 1-4. “Het duurde even, maar uiteindelijk werd duidelijk dat wij over meer individuele kwaliteiten beschikken”, weet trainer Roel Stofmeel.

De Zwollenaren kwamen bij Upward zelfs nog met 1-0 achter. Op basis van de stand zou er een makkelijk middagje in het verschiet liggen, maar dat bleek dus wel even anders. Toch werd er al snel orde op zaken gesteld. “Drie of vier minuten later maakte Anne Roos Meppelink gelijk, waarna we in de eerste helft niet meer konden scoren”, roept Stofmeel. De coach deed in de rust wat aanpassingen en daardoor werd het verschil toch gemaakt. Amber Gorter pushte twee strafcorners binnen, waarna Sanne van ’t Slot tien minuten voor het einde ook nog de vierde Zwolse treffer maakte. “Het is een makkelijke middag geworden. Op basis van de stand mochten wij hier ook geen punten verliezen.”

Strafcorner nekt heren
De heren van HC Zwolle speelden op bezoek bij BHV Push een zeer respectabele wedstrijd. In Push trof Zwolle een topploeg in de overgangsklasse en die ploeg bleek met 'slechts' 1-0 te sterk. Trainer Bert Bunnik was dan ook een redelijk tevreden man. “Eigenlijk hebben we best goed gespeeld. Het is een feit dat we proberen te hockeyen en dat is heel erg fijn om te zien. Uiteindelijk is iedere wedstrijd die je verliest minder, maar hier kunnen we wel verder mee. We speelden met veel energie en als een team. Dat zullen we iedere week moeten doen.” De enige treffer kwam voort uit een strafcorner.

© Annet van Raalten
Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws