Historische promotie voor SVI: 'Heel trots'

| 15-06-2019

SVI is zaterdag voor het eerst in de clubhistorie gepromoveerd naar de eerste klasse. De Zwollenaren rekenden in de finale van de nacompetitie af met Lelystad '67. Het duel eindigde na verlenging in 1-2. “Het moet allemaal nog landen, maar ik ben hoe dan ook heel erg trots”, glundert SVI-trainer Joram Hendriks.

© Wouter Foppen

En zo werd het een historische dag, eentje voor in de boeken. SVI had al voorafgaand aan het seizoen de wens om voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen en dat is dus gelukt. Als het eerste feestgedruis achter de rug is en er rustig een AA-tje - ja echt waar - wordt gedronken, heeft succescoach Hendriks even tijd om alles de revue te laten passeren. “Het is fantastisch”, begint hij. “Deze groep vrienden, de clubcultuur die goed in elkaar steekt, het is allemaal een groot compliment waard. Als ik zie dat Youp Kok kort voor het einde nog een sprint trekt om te helpen, daar kan ik onwijs van genieten.”

Het was een heet middagje voor SVI. Ook nog eens met overwerk. Kok opende na 55 minuten de score met zijn hoofd, maar een kwartier later kwam Lelystad langszij. Vanaf een meter of twintig besloot Dyllan Lanser te schieten en hij trof op prachtige wijze doel. “Het was een finale zoals een finale hoort te zijn. Met vooral veel strijd, dat vond ik echt mooi om te zien. Toen we Jordy Hendriks inbrachten, stond het en hadden we eigenlijk uit moeten lopen naar 1-3 of 1-4. Dan hoef je ook geen verlenging te spelen”, weet Hendriks, die zag dat zijn ploeg in de verlenging al wel snel het verschil maakte.

Nico Veldman besloot na twee minuten zelf op pad te gaan en dat was de beslissende move. Hij schoot de bal prima in de lange hoek en was daarmee verantwoordelijk voor een historisch moment. Zijn goal was goed voor de zege, promotie en voor het feit dat SVI voor het eerst in de historie eerste klasse gaat spelen. Hendriks: “Normaal gesproken drink ik wel een biertje, maar vanavond net iets meer, haha. Eén keer in het jaar moet dat kunnen. Helemaal als je zo'n prestatie neerzet. We gaan hier even goed van genieten.”

SVI, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws