Hippisch jaar start met Zwolle International

| 04-12-2010

Traditiegetrouw gaat het hippische jaar ook in 2011 van start met Zwolle International. Van 2 tot en met 16 januari vormen de Zwolse IJsselhallen het decor voor twee weken paardensport van de bovenste plank. Springen, dressuur, mennen en tuigpaarden, voor jong en oud, dat is Zwolle International.

De jeugd heeft het de eerste week van het nieuwe jaar voor het zeggen. De deuren van de IJsselhallen gaan dan open voor de jongste generaties spring- en dressuurruiters. De springjeugd kan van zondag 2 tot en met dinsdag 4 januari alle feestdiners en oliebollen van zich af rijden. Drie dagen achter elkaar leveren ponyruiters en junioren onderling een strijd. De jeugdrubrieken worden deze drie dagen telkens afgewisseld met internationale springparcoursen in het kader van het CSI-evenement. Op donderdag 6 en vrijdag 7 januari zijn de jonge dressuurruiters aan de beurt. Ponycombinaties, junioren en Young Riders rijden dan hun landen- en individuele proeven.

Vervolgens heeft de dressuurjeugd een dag rust. Op zaterdag 8 januari vindt in Zwolle overdag namelijk de tuigpaardhengstenkeuring van het KWPN plaats, terwijl ’s avonds de finales worden verreden van het CDI. Zondag 9 januari is de grote dag voor de ponyruiters, junioren en Young Riders dressuur. Zij keren dan terug in de Zwolse IJsselhallen voor het hoofdnummer van het jeugd-dressuurtoernooi, de finales. Met de KWPN-hengstenkeuring op zaterdag 8 januari en de ‘Klompenavond’ op donderdag 13 januari komen de liefhebbers van het tuig- en aangespannen paard weer volop aan hun trekken.

De springruiters nemen in de tweede week bezit van de Zwolse IJsselhallen. Van donderdag 13 tot en met zondag 16 januari heeft het CSI plaats, met topdeelnemers uit binnen- en buitenland. Zeer interessant zijn natuurlijk de finales van de GMB-competities voor jonge springpaarden, die op vrijdag 14 en zaterdag 15 januari in Zwolle plaatsvinden. De Grote Prijs van de gemeente Zwolle vormt op zondagmiddag 16 januari de spectaculaire afsluiting van twee weken paardensport in optima forma.

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws