Hillary Kipkoech wint Salverda Berkumloop

| 10-09-2019

Hillary Kipkoech is dinsdagavond winnaar geworden van de 29ste editie van de Salverda Berkumloop. De Keniaan liep een razendsnelle tijd van 29 minuten en 17 en was daarmee verreweg de snelste. Bij de vrouwen ging de zege naar Mercy Njoroge, eveneens uit Kenia. Zij voldeed de 10 kilometer in een tijd van 34 minuten en 51 seconden.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Kipkoech was eigenlijk de enige favoriet voor de zege en voldeed compleet aan die verwachting. De atleet liep een tijd dik onder het half uur en daar kwam nummer twee Henk Smalbrugge logischerwijs niet bij in de buurt. Hij snelde in 33 minuten en 46 seconden naar een knappe tweede plaats, terwijl Zwollenaar Erik Slomp als nummer drie het podium op mocht. Hij kwam tot een eindtijd van 35 minuten en 7 seconden. “Ik heb zaterdag nog een wedstrijd gelopen, maar ik dacht van; hier loop ik altijd de tien. En ik heb lekker gelopen”, stelt Slomp.

De Zwollenaar kampte de voorbije maanden met fysiek ongemak, maar inmiddels heeft hij de draad opgepakt. “Sinds Rotterdam heb ik drie, vier maanden niet gelopen en de laatste anderhalve maand ben ik het weer aan het opbouwen. Dat gaat met de week lekkerder en in Berkum is het natuurlijk altijd leuk”, lacht de inwoner van de wijk. Bij de vrouwen was er eveneens een Keniaanse die in de prijzen viel, want met 34:51 was Merci Njoroge verreweg de sterkste. Ze was bijna vier minuten sneller dan Saskia Schutte (38:39), de beste Zwolse van de dag. Het podium werd gecompleteerd door Lieve Tollet (38:54).

Reactie van Erik Slomp

Hardlopen, Salverda Berkumloop, Erik Slomp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws