Hilde Houweling naar Real Club de Polo

| 21-08-2013

Hockeyster Hilde Houweling verruilt het shirt van HC Zwolle voor dat van Real Club de Polo. De pas 16-jarige Zwolse stapt vrijdag in het vliegtuig naar Barcelona voor een avontuur in de Spaanse zon. “Ik wil mij het komende jaar vol op het hockeyen richten, zodat ik mijn spel verder kan ontwikkelen”, vertelt Hilde Houweling, die gaat spelen voor Real Club de Polo, topclub op steenworp afstand van voetbalstadion Camp Nou in Barcelona.

© Paul Memelink

“Ik heb voor de zomervakantie mijn Havo-diploma gehaald en daar heb ik behoorlijk wat voor moeten doen. En aangezien ik nog niet precies weet welke studie ik wil gaan volgen, heb ik besloten om een jaar volledig voor het hockeyen te gaan”, zegt de talentvolle spits, die ondanks haar jonge leeftijd het afgelopen seizoen al behoorlijk wat speelminuten kreeg in de hoofdmacht van HC Zwolle. Naast haar trainingen en wedstrijden bij HC Zwolle maakte Houweling het afgelopen jaar ook op school, het Centre for Sports & Education in Zwolle, de nodige trainingsuurtjes. “Op het CSE kreeg ik training van Jacques Brinkman en hij heeft mij in contact gebracht met Sander van der Weide.” Brinkman en Van der Weide speelden jarenlang samen in Oranje. Met het Nederlands team werden de heren in 2000 in Sydney Olympisch kampioen. Van der Weide ging in 2004 naar Real Club de Polo, waar hij inmiddels in een lager team speelt.

“In de vakantie ben ik samen met mijn moeder al een weekje in Barcelona geweest. Ik ga namelijk ook een studie Spaans volgen. Ik krijg straks vier uur per dag Spaans. Tijdens die week heb ik ook mijn appartement bekeken en een gesprek gehad met de trainer. In dat gesprek heeft hij aangegeven dat ik in eerste instantie in de selectie zit. Die selectie bestaat nu uit 22 speelsters, waarvan nog vier dames afvallen. Als ik één van die vier ben, dan ga ik spelen voor het A1-team van Real Club de Polo”, stelt Hilde Houweling, die hoe dan ook een sportieve stap voorwaarts zal maken. Beide teams komen immers uit op het hoogste niveau in Spanje. “Ik verwacht dat het een heel gaaf jaar wordt. Een jaar waarin ik mij hopelijk goed kan ontwikkelen, zodat ik volgend jaar in Nederland wellicht de stap kan maken naar een hoofdklasser.”

© Paul Memelink
Hockey, CSE, HC Zwolle, Hilde Houweling

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws