HFC Storica voorlopig weer uit de brand

| 21-09-2017

HFC Storica gaat definitief door. Het eerste elftal van de club werd onlangs nog uit de beker gehaald, maar inmiddels zijn er voldoende spelers om de competitie te beginnen. Zaterdag wacht een uitwedstrijd bij Zalk en waarnemend voorzitter Freddy Jansen is maar wat blij dat hij daar heen kan. “Dat is wel een opluchting ja, want het scheelde niet veel”, vertelt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Precies een week geleden leek het einde van Storica nabij. Spelers kwamen niet opdagen, de motivatie ebde weg en dus had Jansen het nummer van de KNVB al gedraaid. “Ik had mijn vinger al op de telefoon om te bellen, haha. Ook wel met in het achterhoofd dat er dan misschien nog iets zou gebeuren. En dat was zo”, zegt de voorzitter, die plotseling zag dat enkele spelers de schouders eronder gingen zetten. Er werd een belrondje gedaan, er kwamen wat nieuwe spelers om de hoek kijken en zo stonden er dinsdag ineens twaalf voetballers op het trainingsveld. “Twee hebben zich netjes afgemeld en naar alle waarschijnlijkheid komen er nog twee bij. Dan hebben we een groep van zestien en moet het lukken”, denkt Jansen.

Voor het tweede elftal van de vereniging is het mogelijk wel einde verhaal, daar komt donderdagavond meer duidelijkheid over. Jansen: “Als dat zo is, dan kunnen er nog twee of drie spelers naar het eerste en hebben we een groep van twintig. De kwaliteit maakt dan niet heel veel uit, als het plezier maar weer terugkeert. Daar is het ons om te doen.” Toch is het de vraag hoe lang Storica dit vol gaat houden. Het is fijn dat ze door kunnen, maar het lijkt op uitstel van executie. “Dat weet ik niet, we kijken nu vooral naar de korte termijn. We gaan zaterdag de wei in, proberen die nieuwe jongens aan te laten sluiten en dan is er weer wat rust in de tent. Maar ja, het wordt straks weer koud he… ”, grapt Jansen, die daarmee stiekem wel een pijnpunt blootlegt. Want in ieder grapje zit een kern van waarheid.

Voetbal, HFC Storica

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws