HFC Storica strandt in zicht van de haven

| 02-06-2012

HFC Storica is ook na de zomer actief in de vierde klasse. Nadat de Zwolse ploeg de heenwedstrijd in de finale van de nacompetitie tegen WVV Wageningen al met 4-1 had verloren, kwam Storica in eigen huis niet verder dan 3-3. “Wageningen heeft twee keer een half uur goed gevoetbald en heeft daar genoeg aan. Teleurstellend, maar het is niet anders”, zegt Storica-trainer Chris Sorries.

De ploeg van trainer Sorries begon voortvarend aan de wedstrijd en creëerde de ene na de andere kans. Echter, de bal wou niet achter de Wageningse keeper, waardoor een wonder leek uit te blijven. “Zij hadden vandaag een engeltje op de lat. De enige angst die ik had, was dat de bal er niet in zou gaan. En dat gebeurde”, zegt Sorries. Toch kwam Storica vijf minuten voor de rust op voorsprong, door een doelpunt van Stefano Chaar. Abdel-Hafid Lahzal verdubbelde na de rust die voorsprong zelfs. Maar dit bleek niet voldoende, want een gelukkige kopbal in 71ste minuut van WVV-speler Patrick Kneepkens maakte aan alle illusies een einde.

“We hadden veldoverwicht, leverden meer strijd. We waren gewoon de bovenliggende partij en dan is het zuur dat je dit niet omzet in een overwinning”, aldus Sorries. Via een penalty werd het 2-2, waarna Wageningen drie minuten later ook nog op 2-3 kwam. Zwollenaar Chaar maakte met zijn tweede doelpunt van de middag nog de 3-3, maar die was voor de statistieken. “Na die penalty weet je dat het voorbij is. We hebben het overduidelijk in de eerste wedstrijd laten liggen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar als club zijn we ook zeker trots op de prestaties van dit seizoen”, stelt Sorries.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, HFC Storica, Nacompetitie, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws