HFC Storica ook in return oppermachtig

| 19-05-2012

Op overtuigende wijze heeft HFC Storica zaterdagmiddag afgerekend met Achilles Enschede. De eerste confrontatie in Enschede werd afgelopen donderdag al gewonnen door de formatie van trainer Chris Sorries (1-2) en zaterdag had Storica opnieuw weinig te duchten van Achilles. Op sportpark Het Hoge Laar eindigde de returnwedstrijd in 4-0. “Dat is toch een leuk resultaat in de nacompetitie”, reageert Sorries.

“In de eerste tien minuten hebben we de bezoekers nog even laten tikken. Daarna hebben we wat meer druk gezet en kwamen we snel op 1-0 en was het duel eigenlijk al gespeeld”, stelt de oefenmeester van HFC Storica. Het was Dolf Jillings die in de zestiende minuut voor de eerste goal van de middag zorgde. En nog voor rust tekenden Stefano Chaar en Michiel Wolters voor respectievelijk de 2-0 en de 3-0. “Tussen de vijftiende en de zestigste minuut hadden we een gigantisch veldoverwicht en daarna hebben we eigenlijk niks meer gedaan. Dat was misschien spijtig voor het publiek, maar aan de andere kant kon ook Achilles geen potten breken”, aldus Sorries, die Stefano Chaar kort na rust de 4-0 zag maken.

Tegenstander van HFC Storica in de finale van de nacompetitie, voor een plek in de derde klasse, wordt Wageningen. De nummer drie van de derde klasse wist zaterdagmiddag af te rekenen met Grolse Boys. Het werd in Wageningen 3-1, na de 4-4 een week eerder. “Ik heb begrepen dat Wageningen de meest voetballende ploeg van beide is, dus dat komt ons goed uit”, zegt Chris Sorries. De Zwollenaren spelen zaterdag 26 mei allereerst uit en een week later volgt de tweede wedstrijd in Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, HFC Storica, Nacompetitie, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Voetbal, HFC Storica, Nacompetitie, Vierde klasse C