HFC Storica nadert ontknoping: ‘heel apart’

| 06-05-2015

De aanstaande ontknoping in de derde klasse C is er eentje om van te watertanden. Zaterdag worden er zes wedstrijden gespeeld, waarvan er nog vijf een groot belang dienen. De strijd om de titel is gestreden, maar op andere fronten is het nimmer beslist. De Zwolse inbreng? HFC Storica. De ploeg kan nog degraderen, maar ook promoveren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van de vier Zwolse ploegen in de derde klasse C zijn er inmiddels drie uitgespeeld. ZAC is kampioen, Zwolsche Boys en Edon gedegradeerd, terwijl HFC Storica nog altijd geen zekerheid heeft. Met nog één speelronde voor de boeg staat de formatie op een tiende positie en dat is een veilige positie. Toch is directe handhaving nog allerminst een feit, want zaterdag gaat Storica op bezoek bij nummer elf Olympia ’28. Het aantal punten is op dit moment gelijk en dus volstaat eventueel een gelijkspel. “Maar daar gaan we niet op spelen”, zegt trainer Chris Sorries. “Gramsbergen kan ons ook nog passeren en daarbij willen we gewoon winnen.”

Bij winst is directe handhaving dus een feit. Maar dat duel van Gramsbergen, dat kan zaterdag ook nog wel eens voor een compleet andere wending zorgen. Weet Gramsbergen namelijk te winnen van buurman Bergentheim en Storica wint ook, dan zijn de Zwollenaren periodekampioen. En daarmee plaatsen de mannen van Sorries zich voor de nacompetitie om promotie. “Als je er over nadenkt, dan is het natuurlijk een bizarre ontknoping”, zegt de trainer, die met zijn ploeg in eerste instantie voor handhaving speelt. Nog een jaar derde klasse is het belangrijkst, vervolgens ziet men wel verder. “Dat heeft onze eerste prioriteit. Maar mochten wij wel periodekampioen worden, dan lach ik de ballen uit mijn broek.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een bizarre situatie, waarin het seizoen van Storica drie kanten op kan vallen. Handhaving zou een positief signaal zijn, terwijl de ploeg niet zit te wachten op nacompetitie tegen degradatie. De nacompetitie om promotie zou een giller zijn. “Het is een hele aparte situatie. Als voetballer wil je natuurlijk altijd voor een prijsje spelen, dus dat is hartstikke leuk. Handhaving zou de laatste acht weken onderstrepen. We zijn namelijk goed bezig”, weet Sorries. De coach moet het op bezoek bij Olympia ’28 doen zonder routinier Erik Pol. Hij kampt al langere tijd met hamstringklachten. “Ik hoop op een lekkere wedstrijd, waarin wij minimaal handhaving bewerkstelligen. Maar Olympia is een goede ploeg, dus we moeten nog wel aan de bak. Als we dat doen, dan zie ik de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet.”

Voetbal, Derde klasse C, HFC Storica, Chris Sorries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws