HFC Storica en Ulu Spor slaan handen ineen

| 16-05-2018

De Zwolse voetbalclubs HFC Storica en Ulu Spor hebben de handen ineengeslagen en zijn een samenwerkingsverband met elkaar aangegaan. Beide clubs zijn gevestigd op sportpark Het Hoge Laar en kampen met teruglopende ledenaantallen. “Als wij nu niks doen, dan wordt het voor ons een heel moeilijk verhaal”, stelt HFC Storica-voorzitter Freddy Jansen, die ook graag Dieze West had betrokken bij de samenwerking.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Naar het voorbeeld van fusieclub en tevens buurman HC Zwolle besloot Freddy Jansen om Chris Smit te benaderen, om als onafhankelijke bemiddelaar op te treden voor een mogelijke samenwerking tussen de drie voetbalclubs op sportpark Het Hoge Laar. “Chris is oud-voorzitter van CSV ’28 en heeft verstand van zaken”, vertelt Jansen, die al in januari voor het eerst om tafel zat met alle partijen. “In eerste instantie was ook Dieze West aangeschoven, maar die club is na het eerste gesprek afgehaakt. Dat vind ik overigens wel jammer, want een samenwerking tussen alle clubs was volgens mij beter geweest.”

Op de vraag waarom Dieze West niet verder is meegegaan in de plannen is secretaris Jessica Mulder duidelijk. “Na dat oriënterende gesprek in januari zijn wij inderdaad afgehaakt, want financieel gezien is er voor ons geen noodzaak om samen te werken”, aldus Mulder, die verder geen behoefte heeft om er meer over te zeggen. Het wegvallen van Dieze West weerhield bemiddelaar Chris Smit er niet van om samen met Storica-voorzitter Freddy Jansen en Ulu Spor-voorzitter Erman Schuurman verder in gesprek te gaan. “Klopt, er zijn meerdere gesprekken gevoerd en afgelopen maandag zijn daar in de kantine van Ulu Spor ook de leden bij betrokken. Chris heeft maandag middels een duidelijke presentatie de plannen uiteengezet en met algehele stemmen is vervolgens de samenwerking goedgekeurd”, vertelt Jansen.

© Jan Burgman Fotografie

Inmiddels is er begonnen met het samenstellen van werkgroepen, bestaande uit leden van beide verenigingen, die de diverse mogelijkheden gaan onderzoeken. “In eerste instantie richten we ons op een gezamenlijke jeugdafdeling en zullen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid profileren in de omliggende wijken Aalanden en Holtenbroek”, zegt Ulu Spor-voorzitter Erman Schuurman. “Voor mijn part spelen de kinderen uit genoemde wijken eerst samen onder de naam ‘FC Het Hoge Laar’ of iets dergelijks. En wie weet komt het dan in de toekomst wel tot een fusie”, zegt Freddy Jansen, die tot slot aanstipt dat zowel zaterdagclub HFC Storica als zondagclub Ulu Spor over een eigen clubhuis beschikt. “Ze zitten alleen beide niet vol. En gezien de stijgende kosten kunnen we nu dus gaan bekijken hoe het één en ander samen te exploiteren valt.”

Voetbal, Ulu Spor, Dieze West, HFC Storica, Sportpark Het Hoge Laar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws