HFC Storica bestijgt de zaalvoetbaltroon

| 30-12-2014

HFC Storica is dinsdagavond verrassend winnaar geworden van het jaarlijkse Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi. In de halve finale was de derdeklasser met 2-0 te sterk voor Be Quick ‘28, waarna in de eindstrijd Berkum over de knie werd gelegd. De kampioen van vorig jaar had veel balbezit, zag dat een treffer ten onrechte niet werd toegekend en ging met liefst 5-1 onderuit. “Echt super dit. Mooier kan het niet”, stelt Storica-uitblinker Edward Herrera na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wedstrijden in de WRZV-hallen werden dinsdagavond ontsierd door een ernstige blessure bij Zwolsche Boys-speler Thijs Jaarsma. De voetballer kwam in botsing met een speler van Berkum en liep daarbij een ernstige beenbreuk op. Na een onderbreking van bijna een half uur kon het toernooi toch weer doorgang vinden en bleken Berkum, HFC Storica, Be Quick ‘28 en SVI de sterksten. In de halve finales was het al snel duidelijk wie er op zouden gaan voor de eindstrijd. SVI kreeg een pak slaag van Berkum, terwijl ook Be Quick ‘28 het onderspit moest delven. Tegenstander HFC Storica kreeg vele grote kansen en wist er uiteindelijk twee te maken: 2-0.

In de kleine finale bleek SVI vervolgens met 3-1 te sterk voor competitiegenoot Be Quick ’28, waardoor SVI sinds lange tijd weer eens een podiumplaats bemachtigde. De finale werd uiteindelijk een prooi voor HFC Storica. In de poulefase was Berkum nog met 3-0 te sterk, maar in de finale zocht Storica aan de hand van Eugene Webb en Edward Herrera naar de verrassende eindzege. De ploeg besloot in de eindstrijd wat in te zakken, om in de omschakeling effectief te zijn. Die uitvallen bleken levensgevaarlijk en dodelijk. Vooral de tweede Storica-goal was van grote schoonheid. Herrera speelde eerst op fenomenale wijze Dirk Muis uit en daarna dook ook doelman Bram Muis het bos in. Het betekende de 2-1 en de opmaat naar nog meer treffers.

“Voor die goals stap ik het veld op. In de zaal kun je makkelijker meer mensen passeren en dat zag je bij dat doelpunt. Ik heb de afgelopen twee edities van dit toernooi gemist en dan is het extra lekker om zo terug te keren”, roept een euforische Herrera. Mede door nog een treffer van Webb maakte HFC Storica er uiteindelijk vijf en daarmee boekte het een verrassende toernooiwinst. Al is Herrera het daar niet mee eens. “Wij begonnen aan dit toernooi om het te winnen. Dat je dan in de finale van een ploeg als Berkum wint, is fantastisch.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Uitslagen dinsdag Poule A Uitslagen dinsdag Poule B

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, Wijthmen, WRZV-hallen, Ulu Spor, Edon, Dieze West, HFC Storica, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws