Het doek valt voor VSW: 'Heel erg balen'

| 25-05-2019

VSW is zaterdagmiddag gedegradeerd uit de derde klasse C. De Zwollenaren moesten thuis winnen van Hatto Heim, maar gingen met 1-4 onderuit. “Heel erg balen natuurlijk”, reageert VSW-trainer Jan van der Kolk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het doek was eigenlijk al na tien minuten gevallen. VSW trok met allerlei goede bedoelingen ten strijde, maar in de openingsfase kreeg het in kort tijdsbestek twee tegentreffers om de oren. Twee keer uit een standaardsituatie, waarin het fysieke verschil tussen beide ploegen duidelijk werd. “Op dat moment was het eigenlijk al gedaan, al ga je er natuurlijk wel voor. We kwamen op 1-2 en maakten zelfs bijna de 2-2. Als dat was gelukt, hadden we er heel anders bij gezeten. Helemaal als je naar de tussenstand bij CSV keek”, doelt Van der Kolk op de 0-2 achterstand van de concurrent.

De verrichtingen van CSV ‘28 en Zalk speelden uiteindelijk geen enkele rol, want VSW kreeg het niet voor elkaar om langszij te komen. Door een goal van Bram Neuteboom werd het zelfs nog 1-3, waarmee het pleit definitief werd beslecht. Het eindigde in 1-4. “In de hele tweede seizoenshelft één punt, dat zegt genoeg ja. We begonnen goed, maar we zijn een maatje te klein gebleken”, weet Van der Kolk, die zijn ploeg amper tijd geeft om te treuren. Aankomende dinsdag begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “We gaan drie keer trainen, zetten wat kratten bier neer, en hopen met een goed gevoel de zomer in te gaan. In de vierde klasse gaan we voor promotie, dat past bij de ontwikkeling van de club.”

CSV naar de nacompetitie
Waar VSW degradeert, mag CSV ‘28 via de nacompetitie het vege lijf zien te redden. De Zwolse ploeg moet het in de eerste ronde van de nacompetitie opnemen tegen Elspeet. Die ploeg is als vijfde geëindigd in de vierde klasse C. De wedstrijd is volgende week zaterdag in Zwolle.

Voetbal, CSV ‘28, VSW, Jan van der Kolk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws