Herman van den Belt: ‘Staan er goed voor’

| 19-04-2017

“We staan er goed voor. Iedereen is fit en wat ons betreft mogen de play-offs wel beginnen.” Het zijn de woorden van Landstede-coach Herman van den Belt, die uitkijkt naar de start van de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. Voor Landstede Basketbal begint de best of seven-serie zondag om 14.00 uur met een thuisduel. De tegenstander is dan Apollo Amsterdam of ZZ Leiden, de ploegen die elkaar donderdag in Leiden voor derde keer in de kwartfinale van de play-offs treffen.

© Annet van Raalten

“De strijd tussen Amsterdam en Leiden volgen wij natuurlijk met grote interesse, maar het is ons om het even wie onze tegenstander wordt. Ik denk dat Leiden donderdag licht in het voordeel is vanwege het thuisvoordeel”, stelt Van den Belt, die zich liever op zijn eigen ploeg focust. “De afgelopen anderhalve week hebben wij specifiek getraind op wie wij zelf zijn en wat wij willen. En donderdagavond weten we wie zondagmiddag onze tegenstander is.” De coach van de nummer twee van de reguliere competitie ziet het niet als een probleem dat de tegenstander pas een paar dagen voor de start van de halve finale-serie duidelijk wordt. “In de competitie is dat niet veel anders. Dan spelen wij ook regelmatig op donderdag en in het weekend weer. Bovendien kennen wij beide ploegen goed”, aldus Van den Belt.

Als Herman van den Belt naar zijn eigen team kijkt, dan vindt hij dat er gedurende het seizoen behoorlijk wat progressie is geboekt. “Wij zijn zeker gegroeid en vooral defensief. Voor de Kerst kregen wij gemiddeld 72 punten per wedstrijd tegen en na de Kerst daalde dat aantal naar 67. Dus dat is wel een aanzienlijk verschil. Daarnaast is het schotpercentage verbeterd en het aantal punten voor is met drie punten gestegen, van 76 naar 79. De groep voelt zich goed. Alle spelers hebben er zin in en weten welke bijdrage ze moeten leveren om tot resultaat te komen. Voor deze fase van het seizoen is door iedereen het afgelopen jaar hard gewerkt. Nu kunnen wij het laten zien.”

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws