Herman van den Belt ‘coach of the year’

| 12-04-2016

Herman van den Belt is door coaches, aanvoerders en journalisten uitgeroepen tot ‘coach of the year’ van het seizoen 2015-2016. Voor Landstede Basketbal is het de derde keer dat een trainer deze prijs in de wacht sleept, terwijl ook twee spelers in de prijzen vielen. Grant Gibbs is verkozen tot ‘most improved player’ en Freek Vos kreeg de prijs voor ‘rookie of the year’.

© Annet van Raalten

De verkiezingen binnen de Dutch Basketball League (DBL) worden vormgegeven aan de hand van stemmen van aanvoerders, coaches en de nodige journalisten. Zij verkozen Zorg en Zekerheid Leiden-speler Worthy de Jong tot ‘most valuable player’ van de competitie en hij bleef daarmee Ross Bekkering van Donar voor. Grant Gibbs eindigde met 54 punten als derde, maar werd wel winnaar van de prijs ‘most improved player’. Voor het eerst in de historie van de DBL ging deze prijs naar een Amerikaan. De forward van Landstede Basketbal boekte met 115 punten een meer dan duidelijke overwinning, want nummer twee Max van Schaik kwam niet verder dan 55 punten. Gibbs maakt ook deel uit van het All Star Team en dit geldt tevens voor Tyson Hinz.

Coach Herman van den Belt viel eveneens in de prijzen. De trainer van de huidige koploper werd verkozen tot ‘coach of the year’. Hij moest in de verkiezing afrekenen met Patrick Faydherbe en Eddy Casteels, die hij allebei achter zich liet. Eerstgenoemde werd met dertien punten minder tweede en tevens rookie-coach, terwijl Casteels op 46 punten achterstand als derde eindigde. Naast Van den Belt en Gibbs won ook Freek Vos een prijs. Het exponent uit de Zwolse jeugdopleiding werd uitgeroepen tot ‘rookie of the year’, de beste nieuwkomer in de DBL. Vos behaalde in alle categorieën verreweg de meeste punten en bleef daarmee Rens van Ravensteijn en Tom Aarts voor. Het All Rookie Team wordt gecompleteerd door Siem Willems van Zorg en Zekerheid Leiden.

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt, Grant Gibbs, Freek Vos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws