Hergelink wint A-Jeugdranglijsttoernooi

| 20-03-2012

Tafeltennisser Bas Hergelink heeft afgelopen zondag het A-Jeugdranglijsttoernooi in Weert op zijn naam geschreven. De speler van het eerste team van Tafeltennis Zwolle bereikte bij de jongens kadetten na drie simpele overwinningen de finale en was daarin te sterk voor Laurens van Raadshoven (Scyedam), die eerder in het toernooi afrekende met de titelverdediger. Bas won de finale, mede dankzij de coaching van Remi Beelen, met 3-1.

Naast Bas Hergelink deden namens Tafeltennis Zwolle meer tafeltennissers mee in Limburg, te weten Marieke van der Kamp (uitkomend voor Smash '70), Wilfred Schipper, Tim Sinninghe, Kim Hergelink en Jennifer Guo. Marieke verloor in de tweede wedstrijd ruim van Nikki Eerland en was daardoor uitgeschakeld voor een plek in de finale. Door flink wat wilskracht, een nipte overwinning op Sanne de Hoop en een regelrechte stunt tegen Kim Vermaas, plaatste ze zich knap voor de wedstrijd om de derde plek. Daarin mocht ze opnieuw aantreden tegen Nikki Eerland. Er waren in die wedstrijd wel winstkansen voor Marieke, maar ze verloor helaas nipt.

Wilfred en Tim kwamen uit bij de jongens junioren. Beiden hadden niet echt hun dag. Wilfred eindigde teleurstellend als negende en Tim (met een geleend batje) als dertiende. De meisjes welpen Kim en Jennifer bleven ook uit de buurt van de prijzen. In het geval van Jennifer was dat geen verrassing, al deden haar eerste twee wedstrijden hopen op meer. Daarna was echter de koek op, verloor ze twee keer onnodig en eindigde ze als twaalfde. Kim had van tevoren ongetwijfeld op meer gehoopt dan een negende plek. Het lukte haar helaas niet vaak genoeg haar goede spel te spelen.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws